Hlavní navigace

Weggart - recyklované IT šperky

24. 2. 2009

Sdílet

Značka Weggart vás přesvědčí o tom, že technika, která už není funkční, nemusí nutně končit v odpadu, ale může nadále sloužit třeba jako ozdoba ženské krásy.

Weggart - IT šperky

Autorka výrobků Weggart vystudovala architekturu ve Slovinsku, ale už během školy s manželem začala podnikat v oboru grafického designu. Dlouhá léta pak pracovala jako art director v reklamních agenturách a loni se rozhodla odejít na čas na volnou nohu. Společně s dcerou začaly vyrábět ozdoby a šperky z korálků. Pak ji ale napadlo začít recyklovat věci, které mají prvotně jinou funkci, ale už nám k ničemu nejsou.

A tak vznikly náušnice z lega, padesátníků, patentek či pixliček od tygří masti, prstýnek ořezávátko a v neposlední řadě kousky s počítačovou tématikou. To vše vyplývá z tendence autorky věci recyklovat a využívat vše, co jde. Když potřebuje krabici na věci, nekoupí si hotovou v síti Ikea , ale udělá si vlastní za pomoci staré krabice a třeba tapety. Své výrobky prodává zatím prostřednictvím komunitních webů Facebook a Flickr a také přes kamarády. Nedávno je začali prodávat i v pražském kamenném obchůdku HardDecor.

Více na www.flickr.com/photos/wegart/, nebo www.en.dawanda.com/shop/weggart. Podívejte se na několik výrobků značky Weggart, jimiž můžete demonstrovat svoji oblibu počítačů a technologií vůbec.



nausnice weggart

 

Náušnice se zavináčem nebo doménovou koncovkou .com - 9,25 EUR

 

weggart nahrdelnik

Náhrdelník z kláves, vytvářejících nápis OMG, 121 EUR

 

weggart prsten 1

 

Prsten z klávesnice Macintosh, 194 EUR

 

weggart nausnice obvody

Náušnice z obvodů, 35 EUR

 

Prstýnky z kláves, 24 EUR

weggart prsten 3

CS24

 

 

Autor článku