Hlavní navigace

Western Digital uvádí novou řadu 2,5“ disků Scorpio Black

8. 6. 2008

Sdílet

Společnost Western Digital v uplynulém týdnu oznámila, že zahájila dodávky své nové řady pevných disků WD Scorpio Black o rozměru 2,5 palce s rychlostí otáčení 7200 ot./min a rozhraním SATA, určených pro notebooky a přenosná zařízení pro ukládání dat.

Společnost Western Digital v uplynulém týdnu oznámila, že zahájila dodávky své nové řady pevných disků WD Scorpio Black o rozměru 2,5 palce s rychlostí otáčení 7200 ot./min a rozhraním SATA, určených pro notebooky a přenosná zařízení pro ukládání dat.

Pevné disky WD Scorpio Black (na obrázku pod článkem) jsou dostupné v kapacitách až 320 GB, vyznačují se vysokou odolností a spolehlivostí a disponují funkcemi pro ochranu dat, které aktivně monitorují a chrání cenná data.


Řada pevných disků WD Scorpio Black je určena pro použití v noteboocích výrobců OEM a pro uživatele, kteří chtějí zvýšit rychlost a výkon svých součastných přenosných počítačů.

Pevné disky WD Scorpio Black jsou podle slov výrobce jedny z nejrychlejších a nejefektivnějších pevných disků na trhu a přenosným počítačům přinášejí maximální výkon díky rychlosti otáčení 7 200 ot./min obvyklou u pevných disků pro osobní počítače, rozhraní SATA s přenosovou rychlostí 3 Gb/s a vyrovnávací paměti o velikosti 16 MB.
Nenechte si ujít:
Western Digital představil nový 2,5“ vysokorychlostní disk

Výrobci pevných disků ohlašují další zvyšování kapacit

Nobelova cena za malé pevné disky

Pevné disky stále vládnou světu

Hitachi má disky pro notebooky s kapacitou 500 GB

Uvedením svých disků nejnovější generace WD Scorpio společnost WD dále rozšiřuje svou nabídku 2,5palcových pevných disků a nabízí uživatelům přenosné výpočetní techniky a přenosných ukládacích zařízení stejnou vynikající kvalitu, spolehlivost a výkon, které společnosti WD vydobyly vedoucí pozici na trhu osobních počítačů.

Přehled funkcí pevných disků WD Scorpio Black:
  • IntelliSeek – Technologie IntelliSeek počítá optimální vyhledávací rychlost pro snížení spotřeby, hluku a vibrací.
  • SecurePark – Technologie SecurePark společnosti WD parkuje záznamové hlavy mimo povrch pevného disku při jeho roztáčení, zastavování a když je vypnutý. Tím je zajištěno, že záznamová hlava se nikdy nedotkne povrchu disku, což zvyšuje dlouhodobou spolehlivost díky menšímu opotřebení hlav a zvyšuje odolnost pevného disku proti nárazu.
  • ShockGuard – Technologie ShockGuard společnosti WD chrání mechaniku disku a povrchy ploten před nárazem při přepravě, manipulaci a při každodenním používání.
  • Senzor volného pádu – Senzor volného pádu, jakožto další úroveň ochrany, zjistí, že pevný disk padá, a za méně než 200 milisekund zaparkuje hlavy mimo oblast ploten a předejde tak poškození a ztrátě dat.
  • WhisperDrive – Technologie společnosti WD WhisperDrive s pokročilými vyhledávacími algoritmy má zásluhu na tom, že WD Scorpio je při práci velmi tichý.