Hlavní navigace

Western Digital uvedl novou řadu pevných disků Caviar Black

15. 6. 2008

Sdílet

Společnost Western Digital v uplynulém týdnu oznámila, že zahájila dodávky své nové řady pevných disků WD Caviar Black o rozměru 3,5 palce, s rychlostí otáčení 7 200 ot./min a rozhraním SATA (Serial ATA), určených pro výkonné osobní počítače, pracovní stanice a vícediskové systémy.

Společnost Western Digital v uplynulém týdnu oznámila, že zahájila dodávky své nové řady pevných disků WD Caviar Black o rozměru 3,5 palce, s rychlostí otáčení 7 200 ot./min a rozhraním SATA (Serial ATA), určených pro výkonné osobní počítače, pracovní stanice a vícediskové systémy.

Nové pevné disky WD Caviar Black jsou dostupné v kapacitách 750 GB a 1 TB a jsou také optimalizované pro nízkou spotřebu energie pomocí technologie GreenPower
.
„Při počátečním testování se náš nový disk o kapacitě 1 TB ukázal jako nejrychlejší 3,5palcový pevný disk s rychlostí otáčení 7 200 ot./min, který jsme kdy vyrobili, a to s takovým předstihem, že nás to inspirovalo k vytvoření zcela nové kategorie produktů pro pevný disk WD Caviar Black,“ uvedl Don Bennett, viceprezident a generální ředitel skupiny WD pro ukládání dat v osobních počítačích.

Pevné disky WD Caviar Black se vyznačují rychlostí otáčení ploten 7 200 ot./min, rozhraním SATA s přenosovou rychlostí 3 Gb/s a 32 MB vyrovnávací paměti. Tyto pevné disky jsou určeny pro použití v osobních počítačích výrobců OEM a pro uživatele, kteří chtějí zvýšit rychlost a výkon svých současných počítačů.

Pevné disky WD Caviar Black se vyznačují následujícími vlastnostmi:
  • Duální procesor – Dvojnásobná výpočetní síla pro zvýšení výkonu disku.
  • 32 MB vyrovnávací paměti – Větší a rychlejší vyrovnávací paměť pro urychlení některých operací.
  • StableTrac – Hřídel motoru je upevněna na obou koncích, a tím dochází ke snížení vibrací vyvolaných systémem a stabilizují se plotny pro přesné vyhledávání stop při operacích čtení a zápisu.
  • Technologie postupného náběhu NoTouch – Záznamová hlava se nikdy nedotkne média disku. Díky tomu je výrazně menší opotřebení záznamové hlavy a média a je zajištěna lepší ochrana pevného disku při přepravě.

Společnost Western Digital také začíná s novým systémem rozlišení svých disků na „blue, green, black“ (modrá, zelená, černá), což má umožnit zákazníkům vybrat si pevný disk, který je pro ně nejvhodnější. Řada WD Caviar Blue představuje výkon a spolehlivost, řada WD Caviar Green využívá technologii WD GreenPower pro chladný, tichý a ekologicky šetrný provoz a řada pevných disků WD Caviar Black poskytuje vysoký výkon pro náročné technologické nadšence.
Nenechte si ujít:
Western Digital představil nový 2,5“ vysokorychlostní disk

Výrobci pevných disků ohlašují další zvyšování kapacit

Nobelova cena za malé pevné disky

Pevné disky stále vládnou světu

Nové pevné disky WD Caviar Black 750 GB (model WD7501AALS) a 1 TB (model WD1001FALS) lze objednávat u vybraných distributorů a prodejců. Výrobcem doporučená prodejní cena disku WD Caviar Black 750 GB činí 199 USD a cena pevného disku Caviar Black 1 TB je 249 USD . Na oba disky je poskytována omezená pětiletá záruka.


Takto vypadá nový WD Caviar Black.