Hlavní navigace

Windows 10: Přizpůsobte si vícedotyková gesta - 2.díl

16. 8. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
U notebooků s přesným touchpadem můžete používáním vícedotykových gest usnadnit a maximalizovat produktivitu práce.

Předcházející díl

 

Jedním z největších vylepšení ve Windows 10 Creators Update, které bylo nedávno integrováno do tohoto operačního systému, byla vylepšená podpora pro přesné touchpady, což jsou touchpady s podporou vícedotykových gest. Pojďme se podívat na to, jak se vícedotyková gesta konfigurují na počítačích s operačním systémem Windows 10.

Konfigurace vašich „klepání“

Nyní se přesuňte do sekce Klepání, kde se nastavuje způsob klepání prsty pro výběr položek a pro klepnutí na položky. Nejprve zde uvidíte rozevírací nabídku, kde se nastavuje citlivost touchpadu. Naleznete zde čtyři možnosti: nízká citlivost, střední citlivost, vysoká citlivost a nejvyšší citlivost. Doporučujeme alespoň zpočátku ponechat volbu Středni citlivost a zvýšit či snížit citlivost až později, když se seznámíte se způsobem, jakým touchpad reaguje na vaše gesta.

Pod nastavením citlivosti se nachází čtyři předem nastavená gesta pro klepání a pro výběr. Všechna tato gesta jsou standardně aktivována. Pokud některé z nich nebudete používat, pak zrušte zaškrtnutí příslušné volby.

Jedná se tato gesta:

  • Klepnutí jedním prstem bude představovat klepnutí levým tlačítkem myši

  • Klepnutí dvěma prsty bude představovat klepnutí pravým tlačítkem myši

  • Poklepání a přetažení bude odpovídat vícenásobnému výběru

  • Stisk pravého dolního rohu touchpadu bude představovat klepnutí pravým tlačítkem myši

Konfigurace posouvání a změny velikosti

Pod sekcí klepání se nachází několik možností pro přizpůsobení posouvání a pro změnu velikosti. S největší pravděpodobností budete chtít ponechat zapnuté volby Posouvat se můžete tažením dvěma prsty a Stažením prstů můžete měnit velikost zobrazení. V rozevírací nabídce Směr posouvání si můžete vybrat, zda se má při pohybu dolů provádět posun směrem nahoru nebo směrem dolů.

 

Pokračování

 

CS24