Hlavní navigace

Windows 11 jsou tady. Microsoft spustil novou verzi operačního systému

5. 10. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Nový operační systém od společnosti Microsoft je tady. Po pěti měsících od představení si mohou zájemci nainstalovat Windows 11 nebo si systém koupit společně s novým počítačem. Pro uživatele, kteří mají nainstalovaný systém Windows 10, je přechod na „jedenáctky“ zdarma.

Podle Microsoftu je nová verze operačního systému bezpečnější, uživatelům nabídne pokročilé metody šifrování dat nebo lepší ochranu před malwary. A má být celkově uživatelsky příjemnější. nu. Změnil se například zcela vzhled nabídky Start. Firma už Windows 11 několik měsíců představuje na svých stránkách.

Přechod z desítek na Windows 11 ale nebude úplně hladký. Záleží na tom, na jakém počítači vám současná verze systému běží. Pokud budete chtít jedenáctky rozeběhnout, budete muset splnit řadu požadavků. K procesoru Microsoft například uvádí, že musíte mít minimálně „1gigahertzový (Ghz) nebo rychlejší procesor se 2 nebo více jádry kompatibilní se 64bitovou architekturou nebo zařízení System on a Chip (SoC)“. Detailní soupis požadavků najdete třeba zde.

Můžete si také stáhnout nástroj PC Health Check App (Kontrola stavu osobního počítače). Ten je možné stáhnout z oficiálního zdroje.

My jsme před pár dny vydali i podrobný návod, jak si ověřit, zda vám Windows 11 na vašem stávajícím počítači poběží.

GALERIE: Jak bude vypadat pracovní prostředí Windows 11

Byl pro vás článek přínosný?