Hlavní navigace

Windows 7: Microsoft poodhalil datum vydání Release Candidate verze

27. 3. 2009

Sdílet

Společnost Microsoft se podle nových informací z jejích webových stránek chystá uvolnit k veřejnému testování Windows 7 RC během května.

Informace upřesňující vypuštění Windows 7 RC je k dispozici na TechNetu a jsou zde u bližší informace o novém preview. Konkrétně je zde zdůrazněno, že se stahováním nebude nutné spěchat, protože by Release Candidate verze měla být k dispozici i během celého června a Microsoft tentokrát nebude ani omezovat počet dostupných klíčů, jako tomu bylo v případě lednové bety.

Microsoft se tímto ujišťováním uživatelů, že se stahováním není nutné spěchat, pravděpodobně snaží předejít zahlcení svých serverů, které bylo spojeno s velkým zájmem o stažení zmíněné beta verze v lednu.

Oproti beta verzi bude odlišné i datum, kdy vyprší platnost Windows 7 RC – údajně by to nemělo být před 1. červnem 2010, takže tuto verzi, která se podle dřívějších slov Microsoftu bude od finální lišit jen minimálně, bude možné používat celý rok. Release Candidate verze Windows 7 bude k dispozici také v jiných jazykových verzích, než tomu bylo u bety – konkrétně v angličtině, němčině, japonštině, francouzštině a španělštině. Bude tedy chybět arabština a hindština, která byla k dispozici u 32bitové verzi Windows 7 beta. K dispozici bude opět jak 32bitová, tak i 64bitová verze Windows 7 RC, pravděpodobně opět v edici Ultimate.

Experti z webu Neowin.net pak předpovídají, že finální verze testovacího buildu Windows 7 RC bude dokončena již v dubnu a nedá se vyloučit, že opět unikne na internet dříve, než jej Microsoft oficiálně uvolní ke stažení. Již nejednou se tomu tak v posledních měsících stalo…

Detaily o tom, co všechno najdete ve Windows 7 RC, si můžete přečíst v článku Nové sestavení Windows 7: desítky novinek, opraveny tisíce chyb.