Hlavní navigace

Windows 7 přinášejí ve firmách poptávku po pracovnících podpory

18. 4. 2010

Sdílet

Firmy, které přechází na Windows 7, mnohem častěji poptávají personál pro IT podporu. Vyplývá to ze studie společnosti Bladenoch & Clark.

Studie nazvaná Professional talent spotlight – March 2010 jednoznačně spojuje požadavky na zaměstnance podpory s přechodem na nový operační systém Microsoftu. Věnuje se ale i změnám zájmu o pracovníky v dalších oborech v období po recesi.

Report poznamenává, že i v oblasti zdravotnictví roste v současnosti zájem o informační analytiky, experty na migraci dat a v někde i o síťové a serverové inženýry. Převládá zde také poptávka po trvalých pracovních úvazcích před zaměstnáním na bázi projektu.

Počet změn, upgradů a restrukturalizace e firmách vede ke zvýšené poptávce po stálých zaměstnancích v IT odděleních, kterých je naopak často po loňských škrtech nedostatek, říká Matt Gascoigne, ředitel pro sféru IT ve společnosti Bladenoch & Clark.

Studie sleduje také finanční sektor, kde bylo podle Gascoigneho přinucena většina organizací výrazně změnit v nedávné době svoje IT systémy. Zájem je zejména pro odborníky se zkušenostmi s řešeními OpenLink, TriplePoint a SolArc.

Pokračující ekonomické zotavení má také pozitivní vliv na oblast správy aktiv, kde také roste zájem o zaměstnance se zkušenostmi se systémy v této oblasti používanými. Celý bankovní sektor navíc prožívá rychlé zotavení, včetně postupného navracení dříve redukovaných bonusů.

Gascoigne dodává, že napříč všemi sektory pozoruje nárůst zájmu o odborníky přes problematiku business intelligence, která má přinést firmám vyšší efektivitu.