Hlavní navigace

Windows 7: Veřejná beta SP1 přijde již v červenci

9. 6. 2010

Sdílet

Microsoft na příští měsíc naplánoval veřejné beta testování prvního Service Packu pro operační systém Windows 7.

K oznámení bety SP1 pro Windows 7 došlo během vývojářské konference TechEd v americkém New Orleansu, kde Microsoft také přiznal, že na tomto velkém aktualizačním balíku pracuje již od března letošního roku.

Microsoft zároveň zopakoval to, co řekl již v březnu, tedy že Windows 7 SP1 nebude obsahovat žádné nové nástroje, ale půjde prý jednoduše o kombinaci aktualizací distribuovaných již dříve prostřednictvím služby Windows Update. Kromě Windows 7 se pro červenec počítá i s uvolněním beta verze SP1 pro Windows Server 2008 R2.

Veřejný beta test prvního Service Packu pro Windows 7 společnost spustí jen devět měsíců od uvedení tohoto OS na trh, což je zároveň o dva měsíce dříve, než tomu bylo u jeho předchůdce - Windows Vista. Finální verze SP1 bychom se tak podle některých odhadů mohli dočkat již ke konci letošního roku.

V Microsoftu však význam Service Packu 1 pro Windows 7 zlehčují. Podle něj se zákazníci mohou bezpečně cítit již nyní a neměli by proto s nasazením systému čekat na vydání SP1, jak tomu bylo častokrát u minulých verzí. S tím souhlasí i analytik Al Gillen z IDC, podle kterého byl sice SP1 vždy jakýmsi milníkem, nicméně pravidelný přísun aktualizací pro Windows 7 prý jeho význam snížil.

Již včera Microsoft také přišel s beta verzí prvního Service Packu pro Exchange Server 2010, kterou si je možné stáhnout na oficiálních stránkách firmy. S uvolněním finální verze se rovněž počítá na čtvrté čtvrtletí 2010.