Hlavní navigace

Windows Search 4.0 dostupný všem zájemcům

9. 6. 2008

Sdílet

Microsoft uvolnil službu pro okamžité vyhledávání Windows Search 4.0 (RTW). Firemní zákazníci a IT manažeři zase získávají nástroj, který jim umožní zvýšit efektivitu při prohledávání dat v rámci firemní sítě, nastavit oprávnění uživatelům podle jejich pracovního zařazení a celkově tak přispět k větší efektivitě společnosti.

Microsoft uvolnil službu pro okamžité vyhledávání Windows Search 4.0 (RTW). Uživatelé tak dostávají nástroj pro rychlé, bezpečné a pokročilé vyhledávání v souborech uložených v počítači, jako jsou dokumenty, e-mailové zprávy, fotografie apod. Firemní zákazníci a IT manažeři zase získávají nástroj, který jim umožní zvýšit efektivitu při prohledávání dat v rámci firemní sítě, nastavit oprávnění uživatelům podle jejich pracovního zařazení a celkově tak přispět k větší efektivitě společnosti.
Windows Search 4.0 je k dispozici ke stažení prostřednictvím Microsoft Download Centra a je určen pro systémy Windows Vista SP1, Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP2, Windows Server 2008 a Windows Home Server.
Kromě výše zmíněných vyhledávacích funkcí přináší v pořadí již čtvrtá verze Windows Search tato vylepšení:
· Vylepšení výkonu a spolehlivosti.
· Vyhledávání v souborech šifrovaných prostřednictvím EFS.
· Rozšířené skupinové politiky, zahrnující politiky pro lokálního uživatele.
· Vylepšení výkonu on-line indexování poštovních schránek a lepší výsledky vyhledávání s minimálním dopadem na zatížení Exchange Serveru.
· Podpora vyhledávání napříč poštovními schránkami s delegovanými přístupovými právy.
· Využití indexu na vzdáleném počítači ve všech podporovaných systémech Windows, podpora přesměrování uživatelského profilu a dotazů mezi počítači.