Hlavní navigace

WodaPlug - Síť po elektřině s Wi-Fi

21. 6. 2007

Sdílet

Na tuzemský trh je v soušasné chvíli uváděná novinka WodaPlug 85M WiFi-G Extender nabízející větší dosah a vyšší rychlost sítě po klasických elektrických zásuvkách, zařízení je také současně Wi-Fi přístupovým bodem.

WodaSign, výrobce produktů pro přenos dat po elektrickém rozvodu uvedl na trh nové zařízení WodaPlug2 85M WiFi-G Extender, který spojuje do jednoho zařízení technologie bezdrátové sítě Wi-Fi a přenosu dat po rozvodu střídavého napětí (Powerline) dle specifikace HomePlug 1.0. Jedná se o plnohodnotný Wi-Fi přístupový bod (access point) 802.11b/g s podporou AP/client/WDS módů, který podporuje prostřednictvím napájecího kabelu technologii Homeplug 1.0 (85 Mb/s).


U samotných homeplug adaptérů firma WodaSign uvádí novou generaci svých ethernetových adaptérů pro rozvod počítačové sítě po elektrických zásuvkách. Adaptéry WodaPlug2 85Mb/s mají vyšší reálnou propustnost dat a lepší dosah pokrytí. Samozřejmostí u obou zařízení je zpětná kompatibilita se staršími 14 Mb/s homeplugy. Doporučená koncová cena adaptérů WodaPlug2 85Mb/s (balení 2 ks) je 2 490 Kč bez DPH. Doporučená koncová cena Wodaplug2 85M WiFi-G Extenderu je 2 690 Kč bez DPH.

- - David Zajíc

Byl pro vás článek přínosný?