Hlavní navigace

Worms 3 - červí bitvy ve 3D

9. 3. 2003

Sdílet

Staří známí Wormíci se vracejí! Nabijte zbraně a připravte se na pořádnou řežbu, která vám opět zvedne hladinu adrenalinu a nenechává vás spát. Kouzlo třetího rozměru uchvátilo i vývojáře z Team 17, a tak se můžete těšit na zbrusu nový vizuální zážitek.


Kdo by neznal malé, roztomilé, žvatlající červíky, kteří všem hráčům - malým, velkým i těm postarším - přinesli hromadu zábavy na dlouhé hodiny. Naučili se je ovládat i lidé, kteří na PC hráli doposud jen [Solitaire] či [Atomic Bomberman]. Svojí roztomilostí, hratelností a promyšleností si získali srdce opravdu velkého množství hráčů. Vždyť na celém světě se prodalo více než sedm milionů kopií.




Touto hrou se proslavili britští tvůrci z Team 17, kteří v současné době pracují na pokračování s názvem [Worms 3]. I když má být hra hotova již koncem tohoto roku, mnoho informací tvůrci ani vydavatel do světa nevypustili. Asi základní změnou oproti předchozím dílům je vizuální zpracování. To již nebude v 2D grafice, ale v plně 3D prostředí. Nejsem v žádném případě proti 3D a mými oblíbenými žánry jsou právě FPS, ale v tomto případě se bojím, že se ze slavných [Wormíků] stane něco, co již nebude tak "dokonalé". Určitě si všichni vzpomenete na legendární [Lemmings], kteří patří mezi ty nejchytlavější hry, jež kdy byly vytvořeny. Když bohužel přišla na svět jejich 3D podobizna, nejeden hráč nad tímto dílkem uronil slzu.




[Worms 3] nabídnou spoustu novinek. Kromě detailnější grafiky se dočkáte velkého množství nejrůznějších animací. Hru budou doprovázet nové zvuky, nové výkřiky již známého ražení a zcela nový hudební doprovod. Chybět nebudou ani úšklebky rozdováděných červíků, kterým autoři kompletně překopali systém umělé inteligence. Souboje se budou odehrávat na rozmanitých prostranstvích ve všech ročních obdobích a dočkáme se i změn počasí a střídání dne a noci. O zbraních není zatím bohužel nic známo. V každém případě se ponesou ve stejném duchu - budou dělat hodně hluku a bude jich spousta. Autoři slibují krásné efekty výbuchů. Chybět nebude ani šílené zvířectvo. Není však známo, jestli bude hodně zbraní nových, nebo budou pouze převedeny do 3D podoby. Mnoho možností nabídne i kamerový systém (natáčení úhlu a různé druhy pohledů, zoomování apod.).




Noví [Wormíci], na nichž pracuje více než třicetičlenný tým, vyjdou společně s PC verzí také pro Xbox, Playstation 2 a GameCube. Bohužel jenom PC verze se dočká multiplayeru. Proč? Autoři udávají jako důvod nedostatek času. Na jednom stroji se však budou moci vyřídit až čtyři hráči. Hra také nabídne zcela nové módy. Pokud vám to však bude málo, bude možné nechat vygenerovat náhodnou scenérii a chybět nebude ani editor vlastních map. Co dodat? Červíci jsou opět tu, a to ve zcela novém grafickém a dosti překopaném herním provedení. Nezbývá než čekat, jaké následky budou mít na hratelnost všechny ty změny. Naštěstí Team 17 nepatří mezi žádné nováčky, a proto se již nyní máme na co těšit.

Autor článku