Hlavní navigace

Xbox Live má již přes 6 miliónů členů

11. 3. 2007

Sdílet

Microsoft oznámil, že množství uživatelů jeho on-line komunity Xbox Live přesáhlo šest miliónů a to o čtyři měsíce dříve, než předpokládaly původní odhady.

Na Xbox Live mohou členové navzájem komunikovat, hrát demoverze her, sledovat herní videoukázky a stahovat celé filmy a televizní show z Xbox Live Video Marketplace. Na oficiální stránce Xbox 360 se uvádí, že nejprodávanějším hrou na Xbox Live je Halo 2, následuje Gears of War a Hexic HD.




Několik zajímavostí o Xbox Live: Od spuštění služby v listopadu 2002 na ní lidé strávili hraním 2,3 miliardy hodin, denně si vymění přes dva milióny textových a hlasových zpráv. Běžný předplatitel třídy Gold má ve svém Xbox Live adresáři přibližně 22 přátel. Přes 70 procent členů si prostřednictvím služby zakoupilo nějaký placený obsah, celkem bylo takto uskutečněno 135 miliónů downloadů.

Fanoušci South Parku mají nyní jistě velkou radost, protože si mohou v Xbox Live zdarma stáhnout její první epizodu vyrobenou ve vysokém rozlišení (high definition – HD).

Grafika: www.ubergizmo.com, upload.wikimedia.org

- - Alexandr Radecký