Hlavní navigace

Yahoo koupilo Microsoft

1. 4. 2008

Sdílet

Situace s převzetím Yahoo nabrala nový spád. Dnes byla totiž ohlášena definitivní podoba celé transakce, kdy Yahoo zcela pohltilo Microsoft poté, co na londýnské burze PCW zakoupilo 107,3% jeho akcií.

CS24

Jak informoval renomovaný britský portál The Horseplay Tree, včera v pozdních večerních hodinách uznalo představenstvo Microsoftu nepřátelské převzetí od konkurenčního Yahoo a podvolilo se tak tlaku, který vyvinulo Yahoo jakožto nový dominantní akcionář. O nákupní ceně velkého balíku akcií se zatím pouze spekuluje, ale neoficiální zdroje hovoří o částce 3,21 trilionu mexických pesos. Tato částka pochází z dosud neznámých rukou, ale burzovní makléři hovoří o tichých společnících, kteří financují mimo jiné iránský jaderný program OOXML či palestinské hnutí odporu Longhorn.

Představitelé Yahoo se ústy svého tiskového mluvčího Steva Jobse nechali slyšet, že plánují zachovat produktovou strategii Microsoftu. Na oblíbený operační systém Windows volně naváže systém vyvíjený pod kódovým označením Pitchfork, kancelářský balík Office bude s drobnými obměnami prodáván pod názvem Bureau 1984. O dalším vývoji celé kauzy vás budeme průběžně informovat.



Obrázek pochází z webu http://fohn.net/duck-pictures-facts/

- - Jesse James