Hlavní navigace

YouTube nabídne Full HD 1080p video

16. 11. 2009

Sdílet

 Autor:
Nejoblíbenější světový video server YouTube začne již tento týden nabízet nahrávání a zobrazování videa a v plném high-definition rozlišení.

Na trhu je stále více dostupných spotřebitelských HD kamer, kamkordérů, a spolu s tím roste i množství natočeného videa ve vysokém rozlišení. Koho už přestalo bavit ukazovat svoje domácí videa jen přátelům a příbuzným, pro toho má dobrou zprávu server YouTube, který již tento týden umožní přehrávat vide ve Full HD rozlišení 1920x1080 bodů v normě 1080p (to znamená až 30 celých snímků za sekundu).

Dosud YouTube umožňovalo přehrávat video „jen“ do rozlišení 720p (1280x720 bodů), čili „HD Ready“. Díky vyššímu rozlišení tak budou mít diváci vidět více detailů, ať už těch žádoucích, či méně žádoucích - například akné. Ty ve druhé kategorii budou jistě terčem komentářů různých více či méně vtipných anonymních komentářů na YouTube.

Videa dosud nahrávaná v rozlišení 1080p YouTube převzorkovávalo do 720p, nicméně spolu s novou změnou hodlá dosud uživateli nahraná Full HD videa nabídnout i v jejich plném rozlišení, takže je nemusí znovu uploadovat.

High-Definition

Byl pro vás článek přínosný?