Hlavní navigace

Z Chromebooků se stávají specifické herní stroje

15. 2. 2021

Sdílet

 Autor: Google
Nové Chromebooky budou mít předinstalovanou Stadii. Pomoci to může jim samotným, ale také kritizované herní službě.

Google se rozhodl učinit krok, který z Chromebooků učiní herní platformu. Začne je prodávat s předinstalovanou Stadií, svou službou pro vzdálené cloudové hraní.

„Hrajte bez čekání na stažení či aktualizace. Klikněte na ikonu Stadie v menu a začněte,“ stojí v tweetu, který se objevil na oficiálním googlovském profilu Made by Google. Web 9to5Google uvádí, že Stadia v Chromeboocích nebude obsažena coby standardní androidovská aplikace, ale jako progresivní webová aplikace, tedy taková, která se načítá jako běžná webová stránka. To Googlu umožní mimo jiné její rychlou aktualizaci a doplňování nejčerstvějším obsahem.

Stadia má přivést ke cloudovému hraní novou generaci uživatelů a právě levné Chromebooky, které jinak postrádají potřebnou výkonnou grafickou kartu, pro tyto účely mohou být ideální platformou. Navzdory tomu, že se služba dosud potýkala s četnými problémy a reakce na ni jsou spíš smíšené.

Pochybnosti vzbudilo také nedávné rozhodnutí firmy zrušit své vlastní herní vývojářské studio. Chromebooky se však už jakožto herní nástroj osvědčily pro hry dostupné na platformě Microsoft Xbox, k nimž lze přistupovat skrze androidovou aplikace Xbox Game Pass, respektive Microsoft cloud. Než toho budou schopny i ostatní počítače, je třeba s Chromebooky, zdá se, počítat jako se svého druhu výkonnými herními stroji.

Byl pro vás článek přínosný?