Hlavní navigace

Zabili Twitter, parchanti. Sociální síť mění jméno na X

Sdílet

 Autor: PCWorld s využitím Midjourney
Sociální síť Twitter už neexistuje. Nově z ní bude sociální síť X.

Ještě v neděli ráno to vypadalo jako špatný vtip. Elon Musk se v průběhu neděle rozvášnil a během dne tweetoval možné změny týkající se Twitteru. Na svůj profil na této sociální síti napsal, že se služba brzy zbaví své značky. A vzápětí doplnil, že pokud někdo během dne publikuje dostatečně dobré logo pro značku X, hned druhý den jej firma celosvětově nasadí.

Na oznámení následně navázala v sérii tweetů také výkonná šéfka Twitteru Linda Yaccarino. „X bude platformou, která bude umět, vlastně všechno,“ tvrdila.

Screenshot účtu serveru PCWorld.

Screenshot účtu serveru PCWorld.

Autor: PCWorld

V pondělí ráno našeho času pak publikovala obrázek, který má patrně ukazovat nové logo služby. Je na něm stylizované bílé písmeno X na černém pozadí. Musk zatím podle novinářky Zoe Schifferové rozeslal po firmě interní e-mail, ve kterém změnu názvu oznámil zaměstnancům. Změna loga se už začala propisovat na jednotlivých účtech uživatelů. Modrý pták je tedy (zřejmě) minulostí, místo něj najdete v levém horním rohu písmeno X.

Líbí se vám změna názvu Twitteru na X

Na Twitter také začala přesměrovávat adresa X.com, kterou Musk vlastní a používal ji u svých dřívějších projektů. Nicméně ani to nemusí nakonec znamenat, že název a značka Twitter skutečně končí. Už v minulosti se totiž stalo, že Musk něco rozeběhl a pak své rozhodnutí změnil, byť nyní to skutečně vypadá, že rebranding Twitteru je v plném proudu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.