Hlavní navigace

Zakažte ve Windows 10 restart po instalaci aktualizací - 1.díl

28. 3. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Možná se budete divit, ale stačí provést jen jedno jednoduché nastavení.

Existuje dost uživatelů, kterým vadí, že se operační systém Windows po automatické instalaci aktualizací sám restartuje a upřímně řečeno, docela jim rozumíme. I my sami jsme zažili poměrně nepříjemnou situaci, když se operační systém Windows 10 restartoval bez jakéhokoliv varování, když jsme uprostřed práce potřebovali vyřídit něco jiného s tím, že se k rozdělané práci později vrátíme.

Úvod

Ve  Windows 10 se sice po instalaci aktualizací zobrazí varování, že operační systém potřebuje počítač restartovat, ovšem ve WIndows 10 už není žádná možnost, jak toto restartování odložit, takže vám nezbývá nic jiného než si rizděanou práci uložit  a nechat restart provést. Samozřejmě Microsoftu do jisté míry rozumíme, vždyť nejde o nic jiniého než o to, aby se počítač po instalaci aktualizací co nejrychleji uvedl do aktualizovaného stavu, aby byl co možná nejvíce zabezpečený, ovšem vynucování restartu počítače bez možnosti uživatele tuto skutečnost nějak ovlivnit nemá co s přívětivostí ovládání operačního systému nic moc do činění.  

Firma Microsoft sice nyní umožňuje uživatelům nastavit dobu aktivního používání počítače, aby se zabránila instalaci aktualizací v době jeho aktivního používání, nicméně tato možnost příliš toho moc neřeší, protože k automatickému restartu počítače stejně dojde, i když nyní mimo nastavenou dobu aktivního používání. To může být docela problém, pokud pracujete na velmi důležitých úkolech a potřebujete mít operační systém Windows spuštěn celou noc. Naštěstí existuje řešení, které by mohlo záležitost s restartováním po instalaci aktualizací vyřešit. 

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?