Hlavní navigace

Zakladatel Ensemble Studios zakládá novou firmu

17. 2. 2009

Sdílet

Jedna etapa herního života končí a druhá zase začíná. U nově vzniknuvší společnosti Robot Entertainment však není zatím moc zřejmé, jakým směrem se vlastně vydá.

Po ukončení prací na X360 strategii Halo Wars došlo také k ukončení činnosti Ensemble Studios, týmu, působícímu od roku 2001 pod křídly Microsoftu. A proslavenému díky úspěšné RTS sérii Age of Empires. Zakladatel Ensemble Studios - Tony Goodman, v těchto dnech ovšem založil novou herní firmu Robot Entertainment. Tvořenou právě bývalými lidmi z Ensemble a cílenou... cílenou... tak to se vlastně ještě pořádně neví. Sice se mluví o velkých idejích, ale není zřejmé, kterým herním směrem budou směřovat a jestli zůstanou vývojáři věrní RTS žánru a PC, nebo se pokusí o něco nového.

Každopádně v souvislosti s dříve anoncovaným rozšířením Halo Wars skrze další obsah ke stažení je zhruba 50% šance, že se delikátního úkolu (v téhle souvislosti se dříve mluvilo o možnosti mít tu editor misí) ujmou právě v Robot Entertainment. Nicméně původní Ensemble Studios zůstane ještě nějakou dobu v povědomí veřejnosti i díky stránce Agecommunity.com, která zůstává i nadále v provozu, stejně jako ESO online podpora PC her Age of Empires/ Mythology. Jenom tak na okraj, počet ESO účtů již přesáhl hranici 800.000 a množství současně online hrajících hráčů má být ve špičce cca 4.000.    

Zdroj: Joystiq

 

Byl pro vás článek přínosný?