Hlavní navigace

Zítra vyjde dubnový GameStar!

16. 3. 2006

Sdílet

Recenze Bitva o Středozem 2, The Godfather, Star Wars: Empire at War...

Zítra (v pátek 17. března) se na pulty obchodů přiřítí dubnový GameStar, opět plný spousty žhavých informací ze světa počítačových her. Najdete zde recenze na očekávané pecky jako fantasy realtimová strategie Pán prstenů: Bitva o Středozem 2, mafiánská akce The Godfather: The Game, sci-fi RTS Star Wars: Empire at War z prostředí Hvězdných válek, závody ToCA Race Driver 3 nebo datadisk The Sims 2: Ve světě podnikání. Z preview vám tentokrát nabízíme fantasy RPS Spellforce 2: Shadow Wars, středověkou válečnou strategii Medieval 2: Total War, onlinovou first person akci Huxley a další lákavé kousky. Jako bonus jsme pro vás připravili 20 MP3 skupiny Jaksi Taksi zdarma! Navíc si již dnes můžete přečíst ukázku z recenze Pán prstenů: Bitva o Středozem 2 od Gef (galerie screenshotů):



Rozdíly v účinnosti jednotlivých typů vojáků byly i při menším počtu jednotek pro každý národ jasně zachovány. A tak i v té největší řeži máte pocit, že opravdu víte, co děláte. Klasický systém, kdy kopiníci dostanou sice za uši od pěších mlátiček, ale levou zadní vypráší kožich jízdě, tu funguje více než dobře. Většina jednotek dokonce disponuje nějakou speciální formací (kopiníci svedou něco jako ježka, sekerníci štítovou hradbu a lučištníci si mohou vybrat mezi nepřesnou střelbou na dálku a cíleným kosením nepřítele na kratší vzdálenost). Hra tak poskytuje slušný výběr různých taktik a nenechává vás sklouznout k nudnému produkování jediného typu jednotek. Od oblíbeného stylu nonverbální komunikace s nepřáteli se pak odvíjí i volba národa, který vaše dobyvačné snahy proměňuje ve skutečnost.

Elfové vsázejí na přesnost elitních lučištníků, které v případě nouze dokáží poschovávat před zraky nepřátel. Jejich strojní znalosti jsou naopak přímo zoufalé, a tak demoliční choutky místo katapultům a beranidlům raději svěřují rozvážným entům. Lidské pokolení zase těží z několika ekonomických výhod, jejichž pojetí v nás vyvolává podezření, že se EA byla při vytváření této frakce inspirovat v naší republice. Můžete si třeba zpřístupnit schopnost recyklovat nepřátelské stavby na upotřebitelné zdroje. Jen se ono vylepšení kupodivu nejmenuje sběrna druhotných surovin.

Naopak nás trochu zklamaly velmi omezené možnosti diplomacie, omezující se prakticky pouze na poskytování surovin spřáteleným táborům. Žádné vyjednávání o uzavření aliance, žádné požadování tributu a vyhrožování nezvanou návštěvou nablýskané armády v plné polní.

Autor článku