Hlavní navigace

Zítra vyjde prázdninový GameStar!

29. 6. 2005

Sdílet

Recenze Battlefield 2, GTA: San Andreas, plná hra The Entente...

Již zítra (ve čtvrtek 30. června) se na pultech obchodů objeví prázdninový GameStar, který opět přináší spoustu zajímavých informací ze světa počítačových her. Jako bonus jsme pro vás tentokrát přichystali plnou verzi válečné strategie The Entente a DJ mix Southeast. V novém čísle rovněž najdete například exkluzivní recenzi na očekávanou multiplayerovou pecku Battlefield 2. A to rozhodně není vše! Dále jsme otestovali například super gangsterskou akci Grand Theft Auto: San Andreas, lákavé MMORPG Guild Wars, cyberpunkové akční RPG Restricted Area nebo mix akce a RPG Boiling Point: Road to Hell. Z preview tentokrát nabízíme třetí díl legendární série Age of Empires, očekávané pokračování Heroes of Might and Magic, first person akci Prey, strategie Company of Heroes či Rise of Nations: Rise of Legends a další. Na příloze prázdninového dvojčísla GameStaru najdete například hratelné demoverze 3D akcí Battlefield 2 a Area 51 a nechybí ani spousta videopreview. Již dnes pro vás máme ukázku z recenze na vynikající San Andreas a galerii screenshotů:



"Naprosto geniální je styl, jakým vás San Andreas plynule vede životem Carla Johnsona, a nenásilnost přechodů mezi jednotlivými lokacemi. Na začátku se pohybujete pouze po domácím ghettu v Los Santos, plníte úkoly pro své přátele, pomáháte jim, stoupáte pozvolna po společenském žebříčku v gangu, zabíráte cizí území a bojujete s nepřátelskými gangy. Odměnou jsou vám nejenom peníze, ale především – a teď si zazpívejme s Arethou Franklin „R. E. S. P. E. C. T.“ V našich krajích bychom vztah ostatních příslušníků gangu ke Carlovi pojmenovali slovem „úcta“. Čím větší lumpárnu provedete, tím větší úctu si získáte. Společnost funguje na zákonu džungle – přežije jen ten nejsilnější.

Aby byl Carl nejsilnější, musí se neustále udržovat v kondici. Tady San Andreas vítězí proti Boiling Pointu na celé čáře. RPG prvky byly do hry začleněny zcela nenásilně a nejlepší je, že jsou víceméně neviditelné a projevují se jen občas. Předávkování léky v Boiling Pointu je zajímavé pouze napoprvé, pak už jen otravuje, zdržuje a tahá z kapes peníze, je příliš předvídatelné, nelze se mu vyhnout a ve spojení s dlouhými a pomalými jízdami za doktory je to nakonec pruda. V San Andreas si taky musíte udržovat životní energii, ale úplně stačí, když si sem tam skočíte na pizzu. Někdy je lepší si příliš nezahrávat s napodobením reality, ale spíše se soustředit na zábavu. CJ se chová jako kterákoli jiná lidská bytost – jakmile narazí na překážku, kterou nezvládne kvůli špatné kondici či své neznalosti, musí se zdokonalit. Nevydrží dlouho sprintovat a je slabý? Je třeba se vydat do posilovny. Tloustne? Asi mu nesvědčí přemíra hamburgerů spojená s jízdou v autě a je načase začít hubnout. Pořád padá z motorky? Chce to víc tréninku! Většinu činností vykonává CJ jaksi mimochodem a vy ho ani nemusíte nijak sledovat. Až se ovšem dostanete k pilotáži letounu, možná bude lepší projít leteckým kurzem, jinak byste z ovládání mohli zešílet."

Autor článku