Hlavní navigace

Zjednodušit bezpečnost podnikových dat a správu rizik spojených s informacemi hodlají EMC a Brocade

9. 6. 2008

Sdílet

Rozšířené partnerství se zaměřuje na společný rozvoj řešení pro robustní šifrování a správu elektronických klíčů pro FibreChannel přepínače nové generace.

Společnou vývojovou iniciativu, která pomůže zákazníkům s datovými centry rychleji a spolehlivěji šifrovat data pro zvýšení bezpečnosti a kompatibility, oznámily firmy EMC a Brocade. Obě společnosti plánují spojit technologie RSAvčetně řešení správy elektronických klíčů pro datová centra RSA (Key Manager for the Datacenter), s plánovanou technologií pro šifrování založenou na FibreChannel přepínačích, na které v současnosti pracuje Brocade.
Šifrování od Brocade bude nedílnou součástí architektury Brocade Data Center Fabric (DCF) a je vytvořené tak, aby IT organizacím pomohlo ochránit a spravovat více dat s méně zdroji a v kratším čase. Technologie je vytvořená tak, aby pracovala výrazně rychleji než řada současných řešení, díky čemuž mohou aplikace pro zálohování pracovat na plný výkon, aniž by nějak ohrozily výkon jiných aplikací nebo uživatelů.
Heterogenní povaha šifrování založeného přímo na funkcionalitě FibreChannel přepínačů navíc umožní jedinému šifrovacímu programu pracovat s řešeními pro zálohování a datovými úložišti od různých dodavatelů.
Ve smluvních podmínkách si obě společnosti stanovily, že budou úzce spolupracovat na propojení tohoto nového způsobu šifrování s ověřenou technologií RSA Key Manager for the Datacenter. Ta je zkonstruovaná jako jednoduše využitelný systém pro správu šifrovacích klíčů s centrální administrací a může spravovat šifrovací klíče na úrovni databází, souborových serverů a datových úložišť.
Je navržena tak, aby zjednodušila nasazení a průběžné využívání šifrování v celé firmě a aby pomohla zajistit adekvátní zabezpečení a plnou dostupnost informací vždy, když je to třeba, a to v jakémkoliv okamžiku jejich životního cyklu.

 

Autor článku