Hlavní navigace

Zkuste pro vysílání multimédií použít Microsoft Edge!

25. 1. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Chcete-li přehrávat na svém televizoru filmy, můžete pro vysílání takového mediálního obsahu použít i nový internetový prohlížeč od Microsoftu.

Součástí aktualizace Windows 10 vydané Microsoftem v listopadu 2015 byla i podpora  posílání libovolného multimediálního obsahu z internetového prohlížeče Edge do zařízení kompatibilního se standardy DLNA a Miracast. Díky integraci této podpory je tedy možné posílat multimediální obsah například do inteligentního televizoru či do konzoly Xbox One.  

Pojďme si na následujících řádcích ukázat, jak se tuto možnost jako uživatel můžeme využít.  

Nejprve je třeba vybrat z nabídky tu správnou volbu

Nejprve vyberte obsah, který chcete v internetovém prohlížeči Edge vysílat do vámi vybraného zařízení. V našem případě použijeme trailer k filmu StarWars: TheForceAwakens (Síla se probouzí). Dále klepněte v pravém okraji internetového prohlížeče na tlačítko se třemi tečkami a z rozevírací nabídky vyberte položku Cast media to device.  

Vyberte ze seznamu vámi požadované zařízení

Vzápětí se zobrazí malé černé okno se seznamem všech připojených zařízení s podporou DLNA či Miracast. Z tohoto seznamu vyberte to zařízení, do něhož chcete vysílat mediální obsah.  

Po uplynutí několika sekund, které potřebuje Edge pro připojení k vámi vybranému zařízení, by se měl začít mediální obsah přehrávat. Při samotném přehrávání obsahu je třeba nechat v internetovém prohlížeči Edge otevřenou záložku s přehrávaným obsahem, protože v opačném případě by se při uzavření záložky přehrávání obsahu okamžitě přerušilo.  

Od koncového zařízení se samozřejmě můžete i odpojit – stačí klepnout na ikonku nabídky a znovu vybrat volbu Castmedia to device. Následně v okně, které se zobrazí vyberte koncové zařízení a poté klepněte na tlačítko Disconnect.  

Odpojení zařízení DLNA

Při našich krátkých testech, kdy jsme použili přijímač DLNA třetí strany na našem mobilním telefonu s operačním systémem Android přehrávání z portálu YouTube příliš nefungovalo, na druhou stranu se videa z projektu Vimeopřehrávala prakticky bez problémů. Zajímavé je, že problémy s YouTube měl Edge při podobných akcích i dříve. Není ale možné vysílat digitálně chráněný obsah, jako jsou třeba videa poskytovaná streamovacími službami typu Netflix či Hulu. 

Byl pro vás článek přínosný?