Hlavní navigace

Změňte si hlas Asistenta Google!

24. 8. 2018

Sdílet

 Autor: google
Nikde není psáno, že musíte zůstat u výchozího nastavení hlasu Asistenta Google. Trochu si pohrajte a přizpůsobte si Asistenta Google k obrazu svému.

Asistent Google hledá hlas. Na letošní vývojářské konferenci Googlu firma představila šest nových hlasů, které jsou nyní k dispozici i vám.

Tyto nové hlasy, konkrétně se jedná o tři mužské a tři ženské, jsou podle všeho daleko realističtější, protože používají intonaci i pauzy, čímž se Daleko více přibližují způsobu, jakým mluví skuteční lidé. Je zřejmé, že stoprocentně realistické ještě nejsou, nicméně už u nich zmizela ona monotónnost, kterou znáte ze základního hlasu Asistenta Google.

Přepnutí hlasu je velmi jednoduché a tato změna vám zabere několik sekund.

Ze všeho nejdříve na svém mobilním zařízení vyhledejte aplikaci Google Home a spusťte ji.

Výběr hlasu pro Asistenta Google se skrývá v sekci „More Settings“

Nyní klepněte v levém horním rohu okna aplikace na ikonku s obrázkem tří vodorovných čar. Za okamžik se zobrazí nabídka, v níž klepněte na položku More settings.

Následně klepněte na položku Preferences a na další obrazovce budete mít k dispozici možnost výběru hlasu pro Asistenta Google. V seznamu budete mít na výběr celkem osm hlasů: původní dva a šest nových. Klepnutím na ikonku malého reproduktorku vpravo si můžete pro každý z hlasů přehrát ukázku. Po výběru hlasu, který se vám nejvíce líbí, aplikaci zavřete.

Vězte, že toto nastavení nezmění pouze způsob, jakým bude s vámi hovořit váš mobilní telefon. Změny se projeví i u všech zařízení používajících Asistenta Google, které jsou svázány s vaším účtem, například u reproduktorů Google Home.

Výběr hlasů pro Asistenta Google.

 

Byl pro vás článek přínosný?