Hlavní navigace

Zombies - hrozivý mix FPS a survival horroru

12. 11. 2003

Sdílet

Vývojářský tým Krysalide představuje nový hororový projekt...

Dlouho jste se pořádně nevyděsili? Nestačí vám Silent Hill 3 a rádi byste sáhli po něčem akčnějším? Potom si můžete počkat na první čtvrtletí 2005, kdy by se na PC i konzolích Xbox a PlayStation 2 měl objevit mix first person akce a survival horroru od vývojářského týmu Krysalide. Nový titul se bude jmenovat Zombies a vše zatím nasvědčuje tomu, že rozhodně nenechá v klidu ani otrlejší hráče.



Během hry budete muset projít jedenácti rozsáhlými levely a odolat krvežíznivým oživlým mrtvolám, jimiž je prolezlé celé město. Abyste se dostali na svobodu, budete muset nejen bojovat do poslední kapky krve, ale rovněž hledat kudy dál. Někdy se nevyhnete ani použití elektrického proudu či plynu, jako stvořeného k výbuchu a vyčištění zablokované cesty. V soubojích s prohnilými pekelnými nestvůrami vám pomůže dvacet různých zbraní, mezi nimiž nechybí lahůdky jako Molotovovy koktejly či elektrická vrtačka. Budete se ale muset hodně ohánět, neboť zombie vás také mohou nepříjemně nakazit, a co pak s hlavním hrdinou, který se pomalu ale jistě mění v oživlou mrtvolu? Je sice pěkné pocítit tuto proměnu v reálném čase, kdy se mu zpomalí pohyby, bude nemotorný, a na druhou stranu i více odolný proti kulkám a dalším útokům, ale co když včas nenajde lék?



Zkrátka a dobře, nudit se rozhodně nebudete. Polovina postiženého města bude zahalena do tmy a abyste přežili, budete muset hledat osvětlená místa a vyhýbat se nebezpečným stínům. Naštěstí na všechno nebudete úplně sami, neboť postupně narazíte na dvanáct různých postav, které se k vám budou moci přidat. Nutno podotknout, že vaši pomocníci budou mít různé znalosti v léčení, boji, elektronice a dalších oblastech, jež zatím autoři neodhalili. Více vám jistě napoví i nově zveřejněné screenshoty, které svědčí o perfektním grafickém zpracování. Máte se tedy nač těšit.

Autor článku