Hlavní navigace

Konferenční platforma Zoom přidává nové funkce. Využívá pro ně umělou inteligenci

28. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Aplikace pro videokonference Zoom má nové funkce, které využívají umělou inteligenci. Populární aplikace tak chce víc konkurovat platformám jako jsou Teams od Microsoft nebo Workspace od Google.

Zoom v pondělí na svém blogu zveřejnil, že začal spolupracovat s organizací OpenAI, která stojí za komunikačním chatbotem ChatGPT. A vylepší s její pomocí svého asistenta nazvaného Zoom IQ, který funguje v rámci aplikace už několik měsíců.

Díky spolupráci s OpenAI začne Zoom víc například pomáhat uživatelům třeba s navrhováním zpráv nebo jim zprostředkuje shrnutí schůzky, na kterou dotyční dorazí se zpožděním. Asistent Zoom IQ bude také schopen odpovídat ostatním účastníkům schůzek s pomocí umělé inteligence. Platforma slibuje také větší a chytřejší propojení s e-mailem.

„Energii a čas vám v práci berou různé maličkosti jako je sepsání e-mailu, vyhledání poznámek o zmeškaném hovoru nebo dohnání nepřečtených chatů. Díky tomu, že náš asistent Zoom IQ s těmito maličkostmi pomáhá, budete mít víc času se soustředit na to důležité,“ uvedli představitelé Zoomu.

Autor článku