Hlavní navigace

Zotac se pouští do výroby základních desek

1. 4. 2008

Sdílet

Zatímco společnost Abit oznámila, že se po letech chystá opět pustit do výroby grafických karet, Zotac má plány podobné: kromě grafických karet chce společnost začít vyrábět i základní desky.

Možná si říkáte, že to není tak úplně novinka. Skutečně není, na letošním CeBITu již Zotac představoval několik svých prvních základních desek, v té době se však nevědělo, zda se jedná o pouhé pokusy, nebo to Zotac myslí s deskami vážně. Nyní je jisté, že to druhé. Pouhý jeden rok stará společnost se pouští i do masové výroby základních desek.

Aby společnost, která v oblasti grafických karet konkuruje těm nejkvalitnějším výrobcům, svůj krok potvrdila, předvedla minulý týden svoji vlajkovou desku postavenou na čipsetu nForce 790i Ultra.

Desku, která se téměř neliší od referenčního modelu nVidie, si můžete prohlédnou na obrázku. Přinese vše, co byste od desky této kategorie čekali, tedy Triple SLI i Quad SLI, trojici PCI Express x16 2.0 slotů, FSB 1600MHz s podporou 45nm Penrynů, DDR3 pamětí do 2GHz či kompatibilitu se standardem ESA.

Cenu, dostupnost ani výbavu svých desek zatím Zotac nezveřejnil.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?