Hlavní navigace

Zvrat v Unity. Generální ředitel John Riccitiello s okamžitou platností odstupuje od funkce

12. 10. 2023

Sdílet

 Autor: Shutterstock
V Unity se poslední týdny dějí věci. Po nepříliš úspěšném oznámení změn obchodního modelu, následné omluvě a snaze o nápravu přichází další (pro Unity) nepříjemná záležitost. Generální ředitel John Riccitiello s okamžitou platností odstoupil od funkce.

V našem nedávném článku jsme informovali o kauze Unity, která se přibližně před měsícem pochlubila s novým obchodním modelem stojícím na „provizním“ systému podle počtu stažených her.

Kauza kolem Unity pokračuje. Společnost se omlouvá a slibuje změny Přečtěte si také:

Kauza kolem Unity pokračuje. Společnost se omlouvá a slibuje změny

Naneštěstí pro Unity vývojáři ani hráči tuto novinku nepřijali s nadšením a na společnost se vrhla velká vlna kritiky, pod kterou se museli omluvit a slíbit změny. Ty podle magazínu Engadget mají přijít, nicméně už nyní je jasné, jak velké škody toto oznámení způsobilo.

Všudypřítomný tlak zřejmě nevydržel generální ředitel společnosti Unity John Riccitielo, který podle Engadget oznámil s okamžitou platností odchod z funkce. Po devíti letech ve funkci jej tak nahradí někdo jiný. Dočasným generálním ředitelem bude James Whitehurst, který dříve působil jako senior poradce a prezident ve společnosti IBM.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.