Hlavní navigace

Zvukové karty Creative X-Fi Titanium

21. 9. 2008

Sdílet

Společnost Creative oficiálně na trh uvedla své nové zvukové karty řady X-Fi Titanium pro stolní počítače. O první z nich jsme vás již informovali.

O první z karet X-Fi Titanium jsme vás již informovali v úterý. Karta se tehdy objevila na webových stránkách Creative a nebylo jasné, o co vlastně jde. Creative nyní při oficiálním uvedení potvrdil všechny uvedené informace. Připomeňme, že jde o plnohodnotnou X-Fi řady Fatal1ty, avšak bez onoho "profi" přídomku, což dělá kartu podstatně levnější.

Druhá z karet se jmenuje X-Fi Titanium Professional Audio a je normální Titanium verzi velmi podobná. Na rozdíl od ní je však určena, jak již název napovídá, pro nasazení u uživatelů, kteří se zvukem zabývají více (záměrně nepíši živí, protože hudebníci používají zvukové karty úplně jiné). V případě X-Fi Titanium Professional Audio to znamená 64 MB speciální X-RAM navíc, což by mělo umožnit rychlejší práci se zvukem nebo speciální EMI ochranu proti okolním šumům (například z PC).

To vše se samozřejmě projeví i na ceně karty. Zatímco X-Fi Titanium se prodává za 100 amerických dolarů (1700 korun), X-Fi Titanium Professional Audio stojí o polovinu více, tedy 150 amerických dolarů (2500 korun).

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?