Hlavní navigace

Zyxel představuje WiFi řešení typu mesh

5. 3. 2019

Sdílet

 Autor: Zyxel
Multy U je nejmenším mesh zařízením ve své kategorii

Multy U zaujme svým kompaktním provedením. Zařízení váží 310 gramů a jeho rozměry jsou pouhých 12,3 x 12,3 x 3 cm. Jeho kompaktní rozměry a vzhled přesvědčí zejména ty uživatele, které odrazuje představa, že by interiér jejich domova rušil nevzhledný Wi-Fi router. Malé rozměry však neznamenají slabý výkon. Na rozdíl od běžných dvoupásmových řešení typu mesh je Multy U třípásmový produkt využívající 2,4 a 5 GHz pásma plus dodatečné 5 GHz pásmo dedikované pro páteřní připojení.

Zyxel

CS24

Jeho šest interních antén je schopno odesílat a přijímat data rychlostí až 866 Mbps. Každé zařízení dokáže pokrýt přes 180 metrů čtverečních a bez prodlev obsluhovat až 128 zařízení. Součástí každého Multy U jsou dva kusy příslušenství pro snadné a bleskově rychlé upevnění zařízení. Prvním je kožený řemínek v karamelově hnědé barvě, na kterém může být zařízení, díky své malé hmotnosti, zavěšeno např. z věšáku nebo háčku na obraz. Druhým je odolný stojan, který se vytáhne ze základny zařízení a zajistí pomocí zabudovaných magnetů.

K ovládání sítí Multy U slouží aplikace dostupná pro zařízení s operačními systémy iOS a Android. Vedle klíčových funkcí, jako je např. intuitivní instalace pomocí grafického průvodce, lze aplikaci použít mimo jiné ke spuštění zkoušek rychlosti (za účelem diagnostiky problémů), nastavení notifikací o připojení nových zařízení do sítě (s možností je povolit nebo blokovat), provádění vzdálené správy, povolení Wi-Fi sítě pro hosty a k přijímání technické podpory.