Hlavní navigace

3D displeje pronikají do mobilů, HTC uvádí Evo 3D

29. 6. 2011

Sdílet

Společnost HTC představila novinku, která reflektuje trend poslední doby v oblasti spotřebních technologií – snímaní a zobrazování obsahu ve třetím rozměru.

Multimediální telefon HTC Evo 3D s 4,3 palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem nabídne pasivní 3D displej bez nutnosti používat stereoskopické brýle. Zařízení také podporuje fotografování a natáčení ve třetím rozměru díky dvojici pěti megapixelových kamer umístěných na zadní straně telefonu. Nově představený model HTC Evo 3D díky svým vlastnostem spadá do kategorie mobilních telefonů „superphone,“ tedy těch nejvýkonnějších mobilních zařízení.

Telefon s 4,3 palcovým displejem s qHD (540x960 px) rozlišením pohání dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon. Každé z obou výpočetních jader je taktováno na 1,2 GHz. S tímto výkonem umožňuje HTC Evo 3D například natáčet video v HD rozlišení (1280 x 720 px). Stejně tak není problém přehrávat např. oblíbené seriály v HD kvalitě bez jakýchkoli náznaků trhání obrazu.

Společně s dvojicí pěti megapixelových čoček na zádech telefonu obsahuje HTC Evo 3D také nové funkce pro snadnou obsluhu fotoaparátu. Uživatel si může jednoduše vybrat, zda chce fotit ve dvou nebo trojrozměrném modu díky posuvnému tlačítku na boku zařízení. Pro vytváření lépe vypadajících fotografií obsahuje HTC Evo 3D novou funkci Tiltshift Effect. Ta umožňuje tahem prstu rozmazání vybraných scenérií v pozadí při zachování ostrosti objektů v popředí, čímž vytváří dojem minimální hloubky ostrosti. Při fotografování v prostředí s nižší intenzitou osvětlení zaručuje hodnota světelnosti f/2,2 u obou čoček nižší expoziční časy a kvalitnější fotografie.

Nově představený multimediální telefon HTC Evo 3D obsahuje také aktualizovanou verzi uživatelského prostředí HTC Sense, které společnost představila společně s modelem HTC Sensation. 3D displej tak doplňuje interaktivní trojrozměrné hlavní menu. Hlavní předností nejnovější verze HTC Sense je podle zástupců výrobce lehce přizpůsobitelná pohotovostní obrazovka. Ta může obsahovat pouze ty aplikace, které uživatel skutečně používá a zpřístupnit je jedním dotykem. Společně s HTC Evo 3D se vrací i aplikace počasí s novými animacemi aktuálního počasí s podporou trojrozměrného zobrazení.

Byl pro vás článek přínosný?