Hlavní navigace

5G nejen do telefonů, ale i do PC

26. 11. 2019

Sdílet

 Autor: Intel
Budoucnost patří 5G, které budou součástí nejen telefonů, ale také počítačů. Přispět k tomu chce také Intel, který navázal partnerství se společností Mediatek.

Vycouvání Intelu ze segmentu 5G chytrých telefonů znamenalo, že firmě zůstalo portfolio technologie pro modemy, se kterou by mělo nějak naložit. V pondělí se tak stalo. Intel oznámil partnerství se společností Mediatek, v rámci kterého vznikne 5G modem pro PC vyvinutý na základě specifikací daných Intelem.

Ten má dle dohody definovat „kompletní 5G řešení“, které pak uvede v život Mediatek. Zda dohoda nějakým způsobem zahrnuje i práva duševního vlastnictví, Intel neuvedl. První výsledky nové spolupráce by měly být hmatatelné zkraje roku 2021. Intel také dodal, že společnost Fibocom se ujme výroby modemů ve verzi M.2, které budou optimalizovány pro intelácké procesory Core.

příloha_ovladnete_sva_data

Co zatím zřejmé není, kdy se produkty skutečně stanou součástí PC, ačkoliv je zjevné, že Intel do budoucna vnímá 5G jako jejich nedílnou součást. Ostatně, obdobně jako Qualcomm. Zdá se tedy, že budoucnost PC bude s 5G nějakým způsobem propojená, ačkoliv další krok závisí i na výrobcích samotných PC.

A není tak ještě zcela jasné, kdy se z této vize stane realita.

Byl pro vás článek přínosný?