Hlavní navigace

Apple vyvíjí skládací iPhone

7. 2. 2020

Sdílet

 Autor: Samsung
Skládací telefony zatím nijak neoslnily. Na vlastním modelu dle všeho pracuje také Apple.

Apple se začal zabývat vývojem řešení pro skládací displej pro některý z budoucích iPhonů. Naznačuje to žádost, kterou firma podala na patentový úřad. Součástí designu je inovativní pantový mechanismus, který má předcházet „mačkání“ displeje, s nímž se potýkají některé dosavadní skládací telefony, které představili výrobci jako Huawei, Samsung nebo Lenovo.

Zabránit mu mají v prvé řadě pohyblivé klapky, díky nimž displej v zavřeném stavu nebude přeložen ostře, ale v místě překladu bude zaoblen a bude mít tedy svou vůli.

„Apple má s hodnocením technologií dostatek zkušeností a do novinek se pouští jen tehdy, když ví, že konkrétní řešení je dostatečně dotažené na to, aby dávalo smysl a představovalo konkurenční výhodu,“ okomentoval novinku pro BBC analytik Ben wood. „Není pochyb o tom, že firma se skládacími displeji zabývala bez většího pozdvižení už roky, a není tedy překvapivé, že dnes chce zkusit něco nového.“

příloha_ovladnete_sva_data

Nejde přitom o první patent zamýšlený pro skládací zařízení, který Apple podal, ani o první pokus předejít „mačkání“ displeje. S vlastním řešením přichází pro nejnovější model Razr například Motorola, ačkoliv první recenzenti si stěžují, že telefon při skládání „vrže“.

O porodních bolestech Samsungu Galaxy Fold, prvního telefonu svého druhu na trhu, který však je obecně považován za zklamání či přinejlepším za experimentální prototyp, nemluvě. Firma minulý měsíc uvedla, že telefonu se od září prodalo cca 400 tisíc kusů, o víc než 20 % méně, než čekala.

Byl pro vás článek přínosný?