Hlavní navigace

Čipy Tiger Lake jdou na dračku, Intel tak tak stíhá

26. 10. 2020

Sdílet

 Autor: Intel
Zájem o procesory Tiger Lake je oproti původním předpokladům firmy téměř dvojnásobný.

Poptávka po procesorech Tiger Lake je vyšší než Intel očekával. Intel už jí uzpůsobil své výrobní kapacity, přesto na ni tak tak stíhá reagovat.

I navzdory zájmu ale tržby a zisky společnosti v letošním roce klesají. Dle Intelu bude do konce roku na trhu kolem stovky notebooků, které v sobě budou mít jeho čip jedenácté generace Tiger Lake, v příštím roce by se tento počet měl zvýšit až na sto padesát.

V dubnu, kdy firma čip představila, přitom počítala s asi padesátkou notebooků, které na něj budou spoléhat. Asi čtyřicet z nich pak je označeno standardem Evo, garantující ten opravdu nejlepší výkon.

příloha_ovladnete_sva_data

Výroba tak v Intelu v současnosti jede naplno a společnost předpokládá, že oproti původním plánům letos uvolní do oběhu až o 30 % čipů víc. I přes tento povzbudivý trend jsou ale letošní zisky a tržby Intelu ve srovnání s loňským rokem nižší. Ve třetím kvartálu roku klesly tržby o 4 % na 18,3 miliard dolarů, zisk pak dokonce o 29 % na 4,3 miliardy.

Dle Intelu je to však zčásti dáno dopady koronavirové pandemie. „Letošní rok je tím zatím nejnáročnějším v celé mé kariéře,“ uvedl generální ředitel Intelu Bob Swan.

Byl pro vás článek přínosný?