Hlavní navigace

HP uvedlo údajně nejvýkonnější entry pracovní stanice na světě

28. 7. 2018

Sdílet

 Autor: HP

Nová řada pracovních stanic HP Z má zákazníkům nabídnout nadstandardní výkon spolu se softwarovými certifikacemi za dostupnou cenu, aniž by kvůli ní musela být obětována grafika, možnosti hardwarového rozšiřování, zabezpečení a celkově bezproblémová uživatelská zkušenost.

„Od kreativních profesionálů a dalších uživatelů, kteří pracují s vysokým výpočetním výkonem, slýcháme vždy jako první, že potřebují ještě výkonnější počítače ušité na míru jejich potřebám. Naší odpovědí je nové portfolio nejvýkonnějších entry pracovních stanic na světě,“ řekla Gwen Coble, ředitelka oddělení Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing pro oblast EMEA z HP Inc. „Novou řadu jsme navrhli pro maximální kreativitu, produktivitu a moderní způsob práce.“

Nové entry pracovní stanice od HP mají podle výrobce patřit mezi nejbezpečnější a nejlépe spravovatelné pracovní stanice na světě.

Čtvrtá generace entry pracovních stanic z rodiny HP Z zahrnuje: 

HP Z2 Mini G4 Workstation, údajně nejvýkonnější mini pracovní stanice na světě, ukryla nadstandardní výpočetní výkon do malého balení (o objemu pouhých 2,7 litru). Ve srovnání s předchozí generací má přitom dvojnásobný grafický výkon – zákazníci budou mít na výběr z čipů Nvida Quadro P600 nebo Nvida Quadro P1000. Kromě toho bude k dostání i varianta s AMD Radeon Pro WX4150. HP Z2 Mini nebude navíc téměř vůbec slyšet – jde prý o nejtišší mini pracovní stanici na světě.

HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation dostala ve své nezměněné velikosti o 50 procent větší výpočetní výkon než předchozí generace. Nový šestijádrový procesor z ní dle HP dělá nejvýkonnější small form factor pracovní stanici na světě. Také tento model si může zákazník nechat připravit na míru – flexibilní možnosti nastavení vstupů a výstupů umožňují uvolnit cenné PCIe sloty a zároveň přidat různé složení legacy portů, specializované vybavení nebo porty pro připojení monitorů.

HP Z2 Tower G4 Workstation, podle výrobce nejvýkonnější entry pracovní stanice na světě, je navržena pro práci na komplexních úkolech, jako jsou informační modely budov či rendering, pro které je vybavena až Ultra 3D grafikou a nejnovějšími procesory Intel Core či Intel Xeon. HP Z2 Tower zvládne i nejnáročnější 3D projekty díky více než o 60 procent většímu grafickému výkonu ve srovnání s předchozí generací.

Nový design nyní počítal i s předními a zadními úchyty, aby ji mohli uživatelé snadno přenášet, čemuž napomáhá i fakt, že se oproti předchozí generaci o celých 13 procent zmenšila.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro náročné uživatele, kteří chtějí zlepšit výkon svého počítače a zároveň mít desktop s profesionálními certifikacemi, nyní HP nabízí také model HP EliteDesk 800 Workstation Edition.

Toto zařízení určené pro vytváření 2D/3D návrhů s licencí pro SolidWorks a AutoCAD nabídne uživatelům spolehlivý výkon, hned po vybalení. Je také navíc optimalizované pro přední VR enginy, které vývojářům umožní probudit jejich výtvory k životu pomocí grafiky Nvida GeForce GTX 1080. HP EliteDesk 800 Workstation Edition lze také hardwarově rozšiřovat.

Byl pro vás článek přínosný?