Hlavní navigace

Huawei představil Mate 20 Pro, svůj nejvýkonnější smartphone

17. 10. 2018

Sdílet

 Autor: Huawei
Huawei představil řadu Mate 20, z níž pro český trh bude k dispozici pouze nejvyšší model Mate 20 Pro. Ten nabídne řadu technických vymožeností včetně pokročilé podpory umělé inteligence, trojitým fotoaparátem či displejovou čtečkou otisku prstu. V Česku bude dostupný za 25 tisíc Kč.

Uvnitř telefonu je Kirin 980, dosud nejvýkonnější procesor od Huawei. Pomocí třívrstvé architektury podle výrobce dosahuje vynikajícího výkonu. Navím má dva nezávislé neurální procesory pro AI.

Rozhraní EMUI 9.0 nabídne jednoduché a konzistentní uživatelské prostředí, přičemž vylepšený navigační systém, který se ovládá gesty, umožňuje plně intuitivní ovládání. Podařilo se také zredukovat počet položek v systému o 10 % z celkových 940 na 843. Například nyní si uživatelé mohou nastavit všechny lokalizační služby najednou, namísto toho, aby to dělali separátně.

Nový trojitý fotoaparát Leica má čočky uspořádány do čtverce. Žhavou novinkou je extrémní makro, kdy kamerový systém tvoří ostré obrázky objektů umístěných již ve vzdálenosti 2,5 cm od objektivu. Ultraširokoúhlý objektiv zase podporuje vytváření fotografií a videí v poměru 21:9 na místo běžných 16:9, čímž je možné zachytit podstatně širší perspektivu snímaného objektu.

Mate 20 Pro má baterií o velikosti 4200 mAh, kterou bude možné dobít i bezdrátově. V případě, že bude smartphone dobíjen kabelem přímo ze sítě, dosáhne přibližně 70 % kapacity už za půl hodiny. Prostřednictvím bezdrátového napájení pak za 30 minut cca 30 % kapacity.

Další zajímavou technologií je zpětné bezdrátové nabíjení. To umožní plně využít vysokokapacitní baterie uvnitř telefonu a sdílet tak energii pro další přístroje, jako jsou například bezdrátová sluchátka.

příloha_ovladnete_sva_data

Nově se také stačí podívat na mobil a on se sám odemkne. Dokáže to s 3D řešením pro odemknutí obličeje, které prý dosahuje míry falešné shody jedna ku milionu, takže se uživatelé mohou cítit bezpečně.  Jako druhou možnost odemknutí telefonu pomocí biometrických údajů nabízí telefon odemčení otiskem prstu přímo na displeji.

Huawei zároveň se smartphonem uvedla i hodinky Watch GT ve verzi Sport za 5 699 Kč a verzi Classic za 5 999 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?