Hlavní navigace

Huawei ukázal nové MateBooky

21. 7. 2020

Sdílet

 Autor: Huawei
Vlajkovou lodí řady je MateBook X Pro, následovaný MateBookem 13 a MateBooky D14 a D15. Notebooky sazí zejména na celokovové tělo, displej s tenkými rámečky, čtečku otisků prstů v zapínacím tlačítku, výdrž baterie a rychlé nabíjení.

MateBooky jsou v kovových tělech vybroušených z jednoho kusu materiálu, což jim podle výrobce dává vynikající odolnost vůči ohybům a deformaci tlakem. Všechny modely jsou také vybaveny velkou baterií a FullView displeji s tenkými rámečky.

Mezi největší inovace patří vylepšené zabezpečení díky čtečce otisků prstů integrované ve zapínacím tlačítku. Koncept snadno dostupného zabezpečení byl v případě těchto zařízení převzat z chytrých telefonů, kde se za dlouhá léta výborně osvědčil.

„Dlouho jsme hledali způsob, jak vylepšit zabezpečení notebooků tak, aby se uživatelé nemuseli zbytečně omezovat a učit se postupy které nejsou intuitivní, umístění do tlačítka vypínače nám tak dává největší smysl, protože je to tlačítko které všichni občas stiskneme,“ řekl k umístění čtečky otisků prstů Vojtěch Doležal, produktový manager pro PC v Huawei CBG.

MateBook X Pro je předním modelem celé řady a jako takový má výsadní postavení z hlediska hardwaru, operačního systému a mobility. Jde o prémiové zařízení s Windows 10 Pro, které zvládne fungovat na baterii až třináct hodin. Jako procesor slouží desátá generace Intel Core i7.

Dalším představeným modelem je MateBook 13, který si podobně jako MateBook X Pro zachovává poměr stran displeje 3:2.

Sérii pak doplňují modely MateBook D 14 a D 15, které jsou primárně určeny pro domácí a použití i v malé nebo domácí kanceláři. Jde o zařízení, která ocení každý, kdo chce mít pouze jeden počítač, který bude používat pro sledování filmů a poslech hudby nebo na vedení rodinného účetnictví a občas ho vezme s sebou na dovolenou nebo kratší pracovní cestu. Proto jsou modely D 14 a D 15 lehké a pevné a součástí jejich balení při dodávce bude také batoh, do kterého se pohodlně vejdou.

příloha_ovladnete_sva_data

Všechny MateBooky také využívají ekosystém Huawei díky řešení Huawei Share, které snadno propojuje počítače s chytrými telefony Huawei nebo Honor.

MateBook X Pro bude v prodeji od 27. července a do konce srpna k němu Huawei rozdává telefon P40 Lite. MateBook 13 bude doplněn hodinkami Watch GT 2e a od 27. července bude k dostání v síti prodejen Datart, u všech ostatních obchodníků pak od 1. září, MateBook D 14, který je dostupný od 27. července, a D 15 prodávaný od 1. srpna budou k dispozici s batohem, myší a sluchátky FreeBuds 3i.

Byl pro vás článek přínosný?