Hlavní navigace

Inovované grafické karty Nvidia za chvíli v prodeji

28. 8. 2018

Sdílet

 Autor: Nvidia
Nvidia představila novou řadu grafických karet GeForce RTX s umělou inteligencí a ray tracingem v reálném čase.

Řada GeForce RTX, první herní GPU založené na nové architektuře Nvidia Turing a platformě Nvidia RTX, spojuje stínování nové generace s ray tracingem v reálném čase a novými schopnostmi umělé inteligence.

Architektura Turing disponuje 6x vyšším výkonem než její předchůdce Pascal a opět připomíná počítač jako hlavní herní platformu s nejnovějšími funkcemi a technologiemi umožňujícími hrát v ultra vysokém 4K rozlišení s HDR a 60 snímky za sekundu v těch nejpokročilejších herních titulech.

„Turing zahajuje další zlatý věk hraní počítačových her. Realističnost scén je vykreslena jen díky technologii ray tracing, o které si mnoho lidí myslelo, že je nejméně 10 let před námi,“ řekl Jensen Huang, zakladatel a CEO společnosti Nvidia, a dodal: „Smíšené vykreslování znamená průlom v počítačové grafice a povyšuje ji na novou úroveň díky umělé inteligenci a bleskurychlé ray tracing technologii počítané v reálném čase.

Nové grafické karty GeForce RTX 2080 Ti, 2080 a 2070 nyní nabízí vlastnosti jako jsou:

  • Nová RT jádra grafického čipu umožňující ray tracing objektů a prostředí s různými charakteristikami v reálném čase s fyzikálně přesnými, realistickými stíny, odrazy světla, refrakcemi a globálním osvětlením.
  • Tensor jádra rychle a do hloubky zpracovávající výpočty umělé inteligence.
  • Nová struktura NGX integrující umělou inteligenci do celého procesu vykreslování a umožňující využít její algoritmy v reálném čase a vytvořit obraz jako nikdy předtím.
  • Architektura Turing s pokročilou technologií stínování a programovatelnou úrovní odstínů, umožňující zaměřit výpočetní výkon na místa s více detaily, a tím zvýšit celkový výkon.
  • Vlastní paměť grafického čipu typu GDDR6 s propustností 600 GB/s, představující nejrychlejší paměti na světě pro plynulé hraní ve vysokém rozlišení s maximálním grafickým nastavením.
  • Nvidia NVLink pro vysokorychlostní propojení více grafických karet (SLI) s přenosovou rychlostí až 100 GB/s a vylepšenou škálovatelností.
  • Podpora USB Type-C a VirtualLink, nového standardu vyvinutého za účelem napájení, zobrazovacích možností a vysokých nároků na přenos dat zejména pro novou generaci headsetů pro virtuální realitu využívající pouze jeden USB-C konektor.
  • Nové zdokonalené technologie vylepšující výkon VR aplikací včetně programovatelné úrovně stínování, vícenásobného vykreslení a VRWorks Audio.

 

Světoví vydavatelé, vývojáři a tvůrci herních enginů již oznámili podporu grafických karet GeForce RTX a poskytnou tak ray tracing v reálném čase, výkon a umělou inteligenci hráčům po celém světě. Mezi uvedenými tituly jsou například Battlefield V, Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus, Control a Assetto Corsa Competizone. Mezi tyto vývojáři patří EA, Square Enix, EPIC Games a další.

příloha_ovladnete_sva_data

Cena grafických karet GeForce RTX včetně referenčních Nvidia Founders Edition začíná na 499 dolarech a dostupné budou v 238 zemích světa. Vlastní modely budou prodávat společnosti Asus, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision, MSI, Palit, PNY a Zotac.

 

GeForce GPU

Ray Tracing

Výkon*

Paměť

Founders Edition

RTX 2080 Ti

10 GigaRays/sec

78T RTX-OPS

11 GB

32 700 Kč

RTX 2080

8 GigaRays/sec

60T RTX-OPS

8 GB

21 999 Kč

RTX 2070

6 GigaRays/sec

45T RTX-OPS

8 GB

16 400 Kč

Byl pro vás článek přínosný?