Hlavní navigace

Intel míří na high-end, vypustil nejnovější Skylake a Xeon čipy

28. 1. 2016

Sdílet

 Autor: Intel
Intel před dvěma dny začal s prodejem nových procesorů určených pro nejvyšší třídu. Můžeme se tak již teď těšit na silnější a rychlejší notebooky.

Zatímco nové Skylake procesory jsou určeny pro high-endové přenosné notebooky (na rozdíl od svých minulý rok uvedených kolegů), Xeony, jako tomu bylo i posledně, slouží primárně pro pracovní stanice.

Nejrychlejší z této várky, taktovaný na 2,8 GHz, je čtyřjádro Core i7-6970 HQ s 8 MBvyrovnávací paměti a prodejní cenou kolem 15 000 korun. Mezi další procesory patří Core i7-6870HQ a i7-6770HQ.

Tyto čipy by měly být ty nejrychlejší, které Intel pro použití v noteboocích má a to až do vydání Extreme Edition čipu, mířeného především na hráče, který však bude též založen na Skylake architektuře.

Dva Xeony vydal Intel i minulý rok, především pro zrychlení užívání CAD/CAM aplikací. Nyní přidává tři další; čtyřjádrový E3-1575M v5, při rychlosti 3GHz a s 8 MB vyrovnávací paměti za necelých 30 tisíc korun patří mezi to nejlepší a nejdražší, co společnost nabízí.

Byl pro vás článek přínosný?