Hlavní navigace

Intel podpoří internet věcí novými čipy i bránami

4. 6. 2015

Sdílet

 Autor: Intel
Intel představil nové produkty a řešení, jimiž chce proniknout do nových oblastí. Jde například o systémy pro internet věcí, platformové novinky i prvky pro datová centra.

Speciálně pro řešení IoT, zejména v maloobchodním a lékařském prostředí, představil Intel nové procesory Pentium, Celeron a Atom. Všechny nabízejí nízký termální výkon, jsou upraveny pro IoT a nabízejí sedm let dostupnosti.

Oznámil i rozšíření své řady IoT Gateway. Poslední referenční design nabízí mj. rozšířenou volbu hardwaru i softwaru díky procesorovým bránám na postavenými na platformách Core a Wind River Intelligent Device Platform XT 3. 

Novinkou je i Thunderbolt 3, který podle výrobce učinil největší pokrok od svého uvedení a přichází s jedním portem, kterým lze propojit zařízení podporující tento standard, tedy každý displej a miliardy USB zařízení. Vůbec poprvé tak jediný kabel nabízí čtyřikrát vyšší datovou a dvojnásobnou video propustnost než jiné kabely, přičemž zároveň slouží pro vedení elektrické energie.

Tento standard je vhodný pro video ve 4K, dokování přes jediný kabel, externí grafiku a zabudované síťové rozhraní 10GbE. První produkty by se na trhu měly objevit koncem tohoto roku, další pak budou následovat v roce 2016.

Intel ukázal i pátou generaci rodiny Core, která obsahuje první desktopový procesor s paticí LGA a integrovanou grafikou Iris Pro, což je podle výrobce nejvýkonnější klientská procesorová grafika a multimediální engine.

Nižší termální výkon 65 wattů umožňuje plnohodnotný počítačový výkon v širokém spektru designů, včetně menších a tenčích PC či desktopů typu all-in-one, až dvojnásobně lepší 3D grafiku, o 35% lepší video konverzi a o 20% vyšší výpočetní výkon oproti předchozí generaci procesorů.1

příloha_ovladnete_sva_data

Firma také představila pátou generaci mobilních procesorů Core pro mobilní zařízení a IoT s integrovanou grafikou Iris Pro. Tyto procesory jsou optimalizované pro hráče a tvůrce obsahu. Tyto procesory jsou vhodné pro lékařské aplikace, veřejnou správu a průmyslové IoT, neboť disponují kritickými funkcemi pro IoT včetně podpory pro paměť ECC nebo technologii Intel vPro. Nabízejí dostupnost sedm let.

A konečně Intel představil i produktovou rodinu Xeon E3-1200 v4. Je to prý vůbec poprvé, co je řada procesorů Xeon vybavena integrovanou grafikou Iris Pro graphics P6300, jež je postavená na technologii 14nm a určena pro vizuálně náročné pracovní zátěže v cloudu, například převod HD videa nebo dodávky pro vzdálené pracovní stanice.

Byl pro vás článek přínosný?