Hlavní navigace

Nové čipy vPro nabízí Intel, mají mnohem lepší úroveň zabezpečení

20. 1. 2016

Sdílet

 Autor: Intel
Dostupnost už šesté generace procesorů Core vPro oznámil Intel. Určené jsou pro firemní stroje a mimo jiné nabízejí nové možnosti zabezpečení včetně pokročilé autentizace a samozřejmě vyšší výkon.

Mezi zásadní novinku patří funkce Authenticate Solution, která představuje hardwarové vícefaktorové autentifikační řešení, jež má podle výrobce zvýšit ochranu identity na PC a učinit počítač méně zranitelný vůči pokusům o krádež identity nebo přihlašovacích údajů. Kompatibilní je se systémy Microsoft Windows 7, 8 a 10.

Authenticate ověřuje identitu použitím až třech zabezpečujících faktorů současně: „něco, co znáte“, například osobní identifikační číslo, „něco, co máte“, třeba mobilní telefon, a „něco, čím jste“, například otisk prstu.

IT si může vybrat z různých faktorů autentifikace, které budou vycházet ze strategií firmy, a nemusí se už spoléhat  na to, že si zaměstnanci budou pamatovat komplikovaná hesla.

Počítače s novými čipy podle výrobce nabídnou až 2,5krát vyšší výkon a 30násobně vyšší grafický výkon než pět let starý stroj. Zařízení již na trh uvedly společnosti Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo či Toshiba. K dispozici jsou modely v provedení 2v1, ultrabooky, ultra tenké laptopy, mini PC nebo desktopy typu All-in-One šité na míru pracovnímu prostředí.

příloha_ovladnete_sva_data

Intel zároveň vylepšil své řešení Unite pro realizaci firemních porad  na dálku. Zahrnuje mj. rozšířené možnosti zobrazení. Přítomní i vzdáleně připojení účastníci porady mohou bezpečně vstupovat do interakce s obsahem v reálném čase. Poradu lze zahájit prakticky bezprostředně za použití stávajících i nových displejů nebo projektorů. Integrovaný je i Skype for Business.

A pro malé firmy Intel představilSmall Business Advantage (SBA) pro snadné propojení a sdílení informací. Součástí řešení jsou automatické aktualizace zabezpečení a údržby. SBA obsahuje funkce pro spolupráci, například chat nebo sdílení souborů, ale i funkce bezpečnostní, například blokátor USB, díky němuž mají vlastníci malých firem kontrolu nad svými daty.

Byl pro vás článek přínosný?