Hlavní navigace

Intelovská grafika Arc zacílí na hráče začátkem příštího roku

18. 8. 2021

Sdílet

 Autor: Intel
Intel si naplánoval vstoupit na trh grafických karet s novým modelem Arc v době, kdy zažívá krušné chvíle.

Intel ohlásil vydání očekávané GPU určené pro běžné uživatele a příslušného softwaru. Pojmenoval jej Arc. Vycházet bude z mikroarchitektury Xe HPG, která by měla být blíže specifikována v nejbližších měsících a názvy už mají i další generace: Battlemage, Celestial a Druid.

Co je inspirovalo firma neuvedla, nabízí se však pocta videoherní sérii Elder Scrolls. Jak Intel uvádí, pod hlavičkou Arc bude obsáhnut hardware, software a služby zajišťující „plynulé herní zážitky a tvorbu obsahu pro hráče a tvůrce z celého světa“.

„Dnešek je zlomovým okamžikem na cestě grafickým světem, kterou jsme započali pár let nazpět,“ prohlásil v pondělí Roger Chandler, viceprezident grafické divize Intelu. „Spuštění značky Intel Arc a odhalení příštích generací příslušného hardwaru je dokladem trvajících závazků, které si Intel stanovil vůči hráčům a tvůrcům. Naše týmy odvádějí úžasnou práci, abychom s našimi produkty byli schopni zajistit prvotřídní a bezproblémové zážitky, jakmile se zkraje příštího roku dostanou na trh.“

příloha_ovladnete_sva_data

Intel se na vstup na trh grafických karet připravoval déle než dva roky a letos v březnu proklamoval, že jeho nová GPU bude dvacetkrát rychlejší než jeho dosavadní modely integrované grafiky Crystal Well.

Zajímavé je v každém případě načasování, jelikož Intel s vlastní grafikou přichází do období, kdy trh zažívá krušné chvíle a na více frontách se potýká s nedostatkem komponentů. I proto hráči Arc vyhlížejí s nadějí, že do segmentu vnese svěží vítr.

Byl pro vás článek přínosný?