Hlavní navigace

iPad mini 16 GB je v oficiálních obchodech Applu vyprodán

Sdílet

 Autor: © Apple
Menší iPad se podílí na 3 milionech prodaných tabletů během prvního víkendu od pátečního zahájení prodeje. Podle miniprůzkumu je nejméně oblíbenou verzí iPad mini 64 GB.

Generální ředitel Applu Tim Cook v pondělí oznámil, že nové tablety iPad mini jsou „prakticky vyprodané“. Podrobnější průzkum ukázal, že jsou ve většině kamenných obchodů Apple vyprodané 16GB modely 7,9palcového iPadu. Zásoby dalších modelů na skladech v omezeném množství zůstávají.

Podle zástupců Applu Londýnský Apple Store Covent Garden vyprodal všechny černé modely iPad mini, na skladě zbývá pouze několik 32 a 64GB verzí.

Průzkum Briana Whita a jeho týmu z agentury Topeka Capital Market mezi obchody Applu v USA zjistil, že veškeré zásoby iPadu mini vyprodalo 60 procent obchodů. Z obchodů, mezi kterými průzkum probíhal, nemá 16GB verzi tabletu ani jeden.

Anketa rovněž zjistila, že z obchodů, kterým na skladě iPad mini stále zbývá, 90 % vyprodalo všechny černé a břidlicové 32GB modely, 76 procent obchodů vyprodalo všechny 32GB modely v bílé a stříbrné barvě.

64GB verze je dostupná téměř všude, pouze 14 % obchodů vyprodalo všechny černé modely a 10 % obchodů vyprodalo veškeré bílé 64GB modely.

Během průzkumu se také ukázalo, že zákazníci kupující 16GB verzi pravděpodobněji koupí bílý nebo stříbrný model, zatímco lidé kupující verze s větší kapacitou upřednostňují spíše černé modely.

Výzkum také překvapivě zjistil, že 48 % respondentů nikdy tablet před zakoupením iPadu mini nevlastnilo, což naznačuje, že menší verze oslovuje novou cílovou skupinu.

Mnoho zákazníků, kteří iPad mini předobjednali z online obchodu Applu, zjistilo, že Apple datum doručení nového zařízení posunul. „Poptávka po iPadu mini překonala počáteční zásoby. Mnoho předobjednávek již bylo zákazníkům zasláno, ostatní budou připraveny k zaslání koncem měsíce,“ informoval Cook.

Byl pro vás článek přínosný?