Hlavní navigace

Lenovo v srpnu vydá tablet s Windows 10

31. 5. 2015

Sdílet

 Autor: Lenovo
Společnost Lenovo oznámila, že v srpnu na trh uvede tablet ThinkPad 10 s novým operačním systémem Windows 10, jehož cena bude začínat na 499 dolarech.

ThinkPad 10 bude pohánět čtyřjádrový procesor Intel Atom „Cherry Trail“, přičemž uživatelé si budou moci vybrat mezi procesory X5 Z8500 a X7 Z8700. Volitelná bude i kapacita místa na disku (64/128 GB) a paměť RAM (2/4 GB).

příloha_ovladnete_sva_data

Nový ThinkPad 10 je tedy kromě rychlejších procesorů a nového portu USB 3.0 prakticky totožný, jako předchozí generace tohoto tabletu. Stejně jako starší model, i ThinkPad 10 nabídne slot na micro-SD karty a volitelně také čtečku otisků prstů. Zařízení s 10,1palcovým displejem s rozlišením 1920 x 1200 pixelů na jedno nabytí vydrží v provozu až deset hodin.

V porovnání s konkurenčním iPadem Air 2, jenž váží 437 gramů, je 617gramový ThinkPad 10 poměrně těžký. Na druhou stranu tablet od Lenova je možné díky odnímatelné klávesnici ThinkPad Folio jednoduše proměnit v lehký laptop (klávesnice se připojuje snadno a rychle díky magnetické pásce).

Při příležitosti představení ThinkPadu 10 čínská společnost Lenovo ukázala také multimediální zařízení určené ke streamování dat, jež funguje podobně jako Google Chromecast.

Tzv. Lenovo Cast tak uživatelům umožní zobrazovat obsah ze smartphonu či tabletu na televizoru či jiném velkém displeji. Zařízení ve tvaru hokejového puku se zapojuje do HDMI portu televizoru a po jeho aktivaci se pomocí Wi-Fi spáruje se mobilními zařízeními, které od něj nejsou dále, než dvacet metrů. Lenovo Cast, jenž podporuje Android 4.3 a vyšší, Windows 8.1 a operační systém iOS, bude stát 49 dolarů a prodávat se začne taktéž v srpnu.

Byl pro vás článek přínosný?