Hlavní navigace

Gigantické dotykové levné zařízení all-in-one představil Microsoft

11. 6. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft oznámil, že během září tohoto roku začne prodávat cenově velmi příznivé dotykové all-in-one zařízení Surface Hub s úhlopříčkou až 84 palců. Použít lze například ve školních třídách nebo konferenčních místnostech.

Novinka má být náhražkou tradičního audio-video a počítačového vybavení, které se používá v konferenčních místnostech. Nové all-in-one zařízení bude možné koupit buďto s 84palcovým, nebo 55palcovým displejem, jenž bude dotykový a bude na něj možné i psát stylusem.

Model s menší úhlopříčkou bude stát 7 000 dolarů, zatímco model s větší úhlopříčkou vyjde na téměř trojnásobek. Jak uvedl analytik společnosti Forrester Frank Gillett, „Surface Hub v sobě kombinuje vybavení pro videokonference, projekce a je možné jej použít i jako chytrou tabuli."

Surface Hub běží na upravené verzi operačního systému Windows 10, která se nenačítá ve standardním desktopovém módu, nýbrž v upraveném (zjednodušeném) módu, jenž nabídne přehledné menu s přednastavenými akcemi.

Uživatel tak může pomocí několika kliknutí spustit videokonferenční hovor, připojit se k probíhající konferenci, spustit interaktivní tabuli nebo připojit k Surface Hubu své zařízení a sdílet s ním data.

Jak uvedl Microsoft, účastníci se k videokonferenci zahájené pomocí Surface Hub budou moci skrze pomocí Skypu. Účastníci konference, kteří se budou nacházet přímo v místnosti a mají smartphony s podporou technologie Miracast, pak budou moci na Surface Hub bezdrátově streamovat své dokumenty.

Podle Gilletta může Microsoft se svým novým all-in-one zařízením na trhu opravdu uspět, jelikož jeho cena je v porovnání s jinými řešeními pro telekonference velmi přívětivá.

Jak dodal Gillett, ve srovnání se systémy od firem jako Cisco či Polycom, které stojí stovky tisíc dolarů, je Surface Hub prakticky zadarmo. Výhodou Surface Hub je také to, že zaměstnance firem není třeba v jeho ovládání speciálně školit, jelikož běží ve známém prostředí Windows.

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft uvedl, že o zařízení již projevila zájem řada organizací. Například Cleveland Clinic jej použije pro brainstorming studentů medicíny a objednávku uskutečnili i newyorští architekti Shop Architects.

 

Byl pro vás článek přínosný?