Hlavní navigace

Na trh míří monitory určené speciálně pro Xbox

24. 6. 2021

Sdílet

 Autor: Philips
Paleta hardwaru ze série „Designed for Xbox“ se v dohledné budoucnosti rozšíří také o první zobrazovací zařízení.

Pokud se zrovna poohlížíte po novém monitoru nebo televizoru, na kterém byste si užili videohry z Xboxu, Microsoft nabízí odpověď. Rozšiřuje svůj program „Designed for Xbox“ a přichází s trojicí nových zobrazovacích zařízení určených speciálně pro hraní na konzolích Xbox Series X a Series S.

Jde o 55-palcový Philips Momentum (559M1RYV), 43-palcový ASUS Strix Xbox Edition Gaming Monitor a 28-palcový Acer Xbox Edition Gaming Monitor (XV282K). Všechny podporují dynamickou obnovovací frekvenci (variable refresh rate), 4K rozlišení a HDR. Do prodeje by měly jít v průběhu léta, případně na podzim, přičemž další modely je budou záhy následovat.

„Chceme pomoct fandům Xboxu najít ideální monitor pro patřičný hráčský zážitek,“ uvedl k novým produktům Microsoft. „Přestože nabídka se může zdát občas nepřeberná nebo dokonce matoucí, náš Designed for Xbox tým to jistí!“ Připomeňme, že jmenovaný brand byl představen v loňském roce a pyšnit se jím mohou headsety, audio produkty a další vybavení optimalizované pro Xbox od celkem 34 různých výrobců.

A přestože má jít do prodeje koncem léta, Philips už zveřejnil produktovou dokumentaci pro svůj nový Momentum, jehož cena bude začínat na 1599,99 dolarech tedy v přepočtu asi 34 000 korunách. Displej pro opravdové Xbox nadšence má uhlopříčku 55 palců, disponuje systémem prostorového osvětlení AmbiLight, třemi HDMI 2.1 porty a je schopen 4K rozlišení při frekvenci 120 Hz v případě hraní na konzoli, respektive 4K / 144 Hz při hraní přes PC. Jeho součástí je rovněž integrovaný soundbar od britského výrobce Bowers & Wilkins.

příloha_ovladnete_sva_data

Nový Acer XV282K Xbox Edition Gaming Monitor se objeví později, nejspíš až na podzim, a to za 949,99 dolarů (20 000 Kč). Jednou z jeho vychytávek je mimo jiné KVM přepínač umožňující ovládání více počítačů bez nutnosti měnit nastavení klávesnice, respektive myši. A konečně, Asus Strix Xbox Edition je už teď k předobjednání za 1399 dolarů (30 000 Kč). Věrnost obrazu zajišťuje certifikace DisplayHDR 1000 a pochlubit se může též RGB synchronizací Asus Aura.

Microsoft uvedl, že podpoří též paletu nejrůznějších HDMI 2.1 kabelů, které jsou pro hraní her v rozlišení 4K 120 nezbytné. A pokud zobrazovací zařízení určené primárně pro hraní není tím, po čem momentálně toužíte, firma slíbila ještě jednu novinku: chytrou TV se zabudovanou službou pro Xbox cloudové hraní umožňující herní zážitky v cloudu bez nutnosti vlastnictví konzole.

Byl pro vás článek přínosný?