Hlavní navigace

Na trh míří nové iPady

12. 10. 2014

Sdílet

 Autor: © Apple
Apple bude svou konferenci, na níž v příštím týdnu představí nové iPady a vydá operační systém OS X Yosemite, přenášet živě přes internet. Sledujte, s čím přijde.

Očekává se, že Apple představí nový iPad Air a iPad Mini, které si zachovají současnou velikost i tvar (možná budou o něco tenčí) a zveřejní i datum vydání operačního systému OS X Yosemite, který je v poslední fázi vývoje.

Apple v pátek ráno na svůj web umístil pozvánku na nadcházející konferenci s textem „Připojte se k nám 16. října v 10 hodin dopoledne času PDT na apple.com/live a podívejte se na tuto speciální událost živě.“

Nyní to tak bude již třetí rok po sobě, co bude přenášet své podzimní představování iPadů. Živé streamování není pro Apple příliš typické a často přináší problémy.

Americká společnost doufá, že streamování půjde hladčeji, než letos v září při představování iPhonů. Tehdy byl přenos často přerušován, vypadával zvuk, barvy, některé segmenty se opakovaly a na pozadí asi čtvrtinu celého přenosu mluvil čínský překladatel.

Stejně jako v minulosti, i nyní bude přenos možné sledovat pouze skrze prohlížeč Safari na OS X a iOS či skrze Apple TV. Uživatelé Windows tak (pokud si na svém OS nespustí VM s OS X) mají smůlu.

Tento týden americká společnost zpřístupnila registrovaným vývojářům třetí verzi "golden master" neboli GM verzi Yosemite. Podle některých informací Apple předstaí svůj iPad nově i ve zlatém provedení, které se osvědčilo u iPhonů.

Ne všichni analytici si však myslí, že to je dobrý nápad. "Ta barva možná vypadá dobře na menším zařízení, ale na něčem velikosti tabletu bude působit příliš levně," uvedla Carolna Milanesi ze společnosti Kantar Worldpanel Comtech.

Podle některých analytiků Apple ukáže i novou řadu svých desktopových počítačů iMac. S výjimou nejlevnějšího iMacu představeného v červnu je řada iMaců nezměněna od září 2013.

příloha_ovladnete_sva_data

V neposlední řadě pak americká společnost podle všeho zpřístupní aktualizace na Apple Pay, elektronický platební systém představený minulý měsíc. Apple Pay by měl být dostupný v říjnu.

Většina expertů věří, že nový iPad Air bude opatřen bezpečnostní technologií Touch ID, která je zabudována do domácího tlačítka iPhonu 6/6 Plus a 5S. Touch ID je totiž potřebným prvkem autorizace Apple Pay.

Byl pro vás článek přínosný?