Hlavní navigace

Notebook, tablet, projektor a 3D kamera - to vše je nový ThinkPad X1

9. 3. 2016

Sdílet

 Autor: Lenovo
Zařízení, které kombinuje hned několik zařízení v jednom, představilo Lenovo. Jde o řešení ThinkPad X1 Tablet, které podle výrobce přináší na cestách téměř neomezené možnosti pro práci.

Konstrukce tabletu umožňuje přidávat funkce prostřednictvím volitelných modulů a díky nastavitelné klávesnici ThinkPad je prý psaní stejně pohodlné jako při práci s klasickým notebookem.

S pomocí samostatných modulů připojitelných snadno k tabletu získají uživatelé de facto čtyři zařízení, a to pořád v  lehkém a tenkém těle. Modul Productivity zvyšuje celkovou výdrž zařízení na baterii až na 15 hodin. Navíc také přináší další možnosti konektivity, mezi které patří HDMI port, klasické USB a port pro připojení dokovací stanice OneLink+.

Pro spuštění prezentace je vhodný modul Presenter s integrovaným pico projektorem a HDMI portem. Tvořiví uživatelé pak ocení modul 3D Imaging se zadní 3D kamerou Intel RealSense.

Hmotnost 1,1 kg předurčují tablet pro využití na cestách. Jde prý také o první tablet s operačním systémem Windows s podporou LTE Advanced pro rychlé připojení prakticky odkudkoli. K dispozici je i magnetická klávesnice ThinkPad v plné velikosti, kterou je možné nastavit do tří různých poloh pro pohodlné psaní.

Pohání jej procesor Intel Core m7 vPro v kombinaci s až 16 GB LPDDR3 operační paměti. Pro větší efektivitu práce je také vybaven operačním systémem Windows 10 Pro. Pro ukládání dat je k dispozici až 1TB SSD úložiště.

příloha_ovladnete_sva_data

Možnosti konektivity zahrnují mimo jiné USB 3.0, Mini DisplayPort, slot pro microSD či Nano SIM kartu a také podpora pro bezdrátové dokování WiGig. ThinkPadX1 Tablet je vybaven i čtečkou otisků prstů a bezpečnostním čipem TPM.

Novinka bude na českém trhu dostupná v průběhu března za cenu od 49 990 Kč včetně DPH.

Byl pro vás článek přínosný?