Hlavní navigace

Nové řady OLED televizorů Philips ukázal v Česku TP Vision

17. 10. 2019

Sdílet

 Autor: TP Vision
Hned dvě nové řady OLED televizorů -- série OLED854 (OLED804) a OLED754 – oznámil TP Vision. Doplní tak nejvyšší řady nabízející mj. zvuk od firmy Bowers and Wilkins.

Podle výrobce jde o televizory, které zaujmou především kvalitním 4K obrazem díky kombinaci OLED panelu a již třetí generace obrazového procesoru P5.

Ta se ve všech nových televizorech OLED stará o zpracování a vylepšení obrazu. Má dvoučipové uspořádání, ve kterém druhý čip zdvojnásobuje výpočetní výkon a přináší 30% vylepšení obrazové kvality ve srovnání s druhou generací procesoru.

P5 také vylepšuje obrazový výkon a přináší lepší redukci šumu, ostřejší obraz a přesnější barvy, včetně té pleťové, to vše bez ohledu na zdroji obrazu.

K funkci Vylepšení detailů byla přidána funkce Ochrana a obnova detailů, která zajišťuje lepší výsledky při přepočtu původních pixelů na jemnější a ostřejší pixely. Nový Dejaggy filtr vylepšuje zobrazení diagonálních obrysů. Výsledkem je viditelně detailnější obraz.

Nový procesor poskytuje lepší obrazovou kvalitu ve formátech HDR10, HDR10+ a nově i v Dolby Vision. Tento formát divákovi nabízí výborný jas u světlých scén i působivě temné zobrazení v tmavých oblastech. Zvuk jako v kině pak zaručuje podpora formátu Dolby Atmos.

Oba modely jsou vybaveny čtyřjádrovým procesorem a operačním systémem Android TV ve verzi P. Díky němu je možné stahovat a používat aplikace a hry, stejně jako si jednoduše prohlížet filmy a seriály z obchodu Google Play. Televizor můžete ovládat i pomocí hlasu díky podpoře Google Assistant a zařízení Alexa.

Ani v této sérii nechybí technologie Ambilight v třístranném provedení.  

Modely 854 a 804 se od sebe liší pouze stojanem. OLED854 má tmavý chromovaný středový otočný stojan. Ten umožňuje umístit televizor na stolek, který je menší než šířka samotného televizoru a dovolí natočit obrazovku tak, jak je zrovna potřeba.

OLED804 má pevný stojan tvořený dvěma elegantními kovovými nožičkami. Oba modely mají velmi tenký chromovaný rámeček.

K dostání jsou televizory série OLED854 a OLED804 v úhlopříčkách 55 a 65 palců od 49 990 Kč.

Na nedávném veletrhu IFA pak představil TP Vision i své vlajkové lodi televizorů - OLED+934 a OLED+984. Ty jsou vybavené nejnovějšími panely OLED a sadou procesorů P5 3. generace a podle tvůrců pokračují v trendu precizního designového zpracování  -- jsou totiž vyrobeny z reálných materiálů, jako je látka Kvadrat, sklo a kov.

Modely OLED+934 a OLED+984 využívají reproduktorové sestavy od známého výrobce Bowers & Wilkins. Na rozdíl od loňského modelu mají obě řady zvukový systém složený z více reproduktorů, z nichž některé jsou namontovány do fyzicky oddělených, akusticky optimalizovaných, rigidních externích skříní, které využívají mnoho konstrukčních principů a technologií společných pro zvukové produkty Bowers & Wilkins.

OLED+934 je také prvním televizorem Philips, který je vybaven výškovými jednotkami Dolby Atmos namontovanými na vrcholu krytu reproduktoru. Tyto jednotky jsou namířené nahoru a přidávají prostorovému zvuku nový rozměr.

Televizorem s OLED panelem a vlastním operačním systémem Saphi je pak model série 754. Saphi

zajišťuje nabízí základní chytré funkce, jako je stahování aplikací nebo streamování obsahu. Tento model je tak ideální pro náročné zákazníky, kteří si přehrávají většinu obsahu v nejvyšší kvalitě přes HDMI, USB či streamovací služby.

příloha_ovladnete_sva_data

A konečně TP Vision představil i nová sluchátka Philips PH805, které vedle kvalitního zvuku nabízejí i sofistikované potlačení šumu. Pokročilá digitální hybridní technologie Advanced Digital ANC využívá čtyři mikrofony ECM: dva mikrofony jsou umístěny uvnitř mušlí sluchátek a dva směrované dopředu. Ty přinášejí výkonné potlačení okolního hluku, který mohou snížit až o 27 dB nebo o 95 %.

Použití sluchátek pak usnadňují dotykové ovládací prvky, fyzická tlačítka i ovládání hlasem.

Byl pro vás článek přínosný?