Hlavní navigace

Prodej Apple Watch v kamenných obchodech odstartuje 18. června

8. 6. 2015

Sdílet

 Autor: © mr.markin - Fotolia.com
Americká společnost Apple oznámila, že za necelé dva týdny začne prodávat chytré hodinky Apple Watch i ve svých kamenných obchodech.

„Podařilo se nám uspokojit vysoký převis poptávky nad nabídkou a chtěli bychom tímto našim zákazníkům poděkovat za trpělivost,“ uvedl v oficiálním prohlášení COO Apple Jeff Williams.

„Všechny objednávky učiněné během května (s jednou výjimkou) budou vyřízeny během dvou týdnů. Naše hodinky navíc začneme prodávat ve svých kamenných obchodech.“ Zmíněnou výjimkou jsou Apple Watch s 42mm ciferníkem v barvě vesmírná šeď a nerezovým páskem, které se prodávají za 1099 dolarů.

Apple měl problémy s uspokojením poptávky již od 10. dubna, kdy začal Apple Watch poprvé nabízet. Většina zákazníků si na své hodinky musela počkat i několik týdnů. Objednávky nejlevnějšího modelu - Apple Watch Sport - jsou v současné době podle oficiálních stránek Apple vyřizovány během dvou až tří týdnů.

To, že by Apple prodával nějaký svůj produkt pouze online, se doposud nikdy v historii nestalo. Podle Williamse to však bohužel bylo z důvodu omezených skladových zásob nezbytné. To koneckonců na konci dubna potvrdila také šéfka reatilu v Apple Angela Ahrendtsová, když uvedla, že Apple se se svými Apple Watch a 12palcovým MacBookem s Retina displejem „dostal do unikátní situace“. Převis poptávky nad nabídkou Apple dlouhodobě eviduje i u zmíněného 12 palcového MacBooku, na nějž se nyní čeká tři až pět týdnů.

příloha_ovladnete_sva_data

Apple ve svém prohlášení neuvedl, zda jeho zaměstnanci budou i nadále dělat krátká školení k hodinkám zakoupeným v jeho kamenných obchodech. V současné době americký gigant poskytuje školení lidem, jež si hodinky objednali online a v obchodě si je pouze vyzvedávají.

Od 26. června se Apple Watch začnou kromě devíti původních zemí prodávat také na nových trzích, a to v Itálii, Mexiku, Singapuru, Jižní Koreji, Španělsku, Švýcarsku a na Tchaj-wanu. Kdy se zařízení dostane i do Česka zatím není známo.

Byl pro vás článek přínosný?