Hlavní navigace

Za tři měsíce přijde na trh Samsung Galaxy S7

21. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Samsung
Samsung podle zákulisních informací představí příští generaci svého chytrého telefonu Galaxy S7 již v lednu 2016. Smartphone se bude nabízet ve dvou variantách – Premium s procesorem Samsung Exynos M1 a Sub-Premium. Tvrdí to portál Electronic Times News.

Pokud je článek portálu ET News tak pravdivý, jak většinou u zpráv ohledně Samgungu je, Premium verze by měla být šitá na míru velkým firmám. „Bude totiž nabízet podporu celé řady užitečných funkcí, jako například šifrování bez snížení výkonu,“ tvrdí analytik společnosti Strategy Analytics Phil Hochmuth.

„To, že Samsung vyrobí dvě verze Galaxy S7, dokazuje, že se Android i Samsung snaží vyzvat především svého rivala Apple,“ dodal Hochmuth. V tomto souboji má být pro Samsung klíčový bezpečnostní systém Knox security, partnerství se společností Red Hat, ale také nové bezpečnostní prvky v systému Android 6.0. Ten bude nabízet například úplné zakódování disku.

Apple také prodával levné telefony po boku svých vlajkových lodí. Tehdejší iPhone 5C, který se začal prodávat v roce 2013, šel na trh ve stejnou dobu jako jeho dražší kolega 5S. Zatím není jisté, jakou strategii Samsung při prodeji dvou verzí nové generace telefonů Galaxy zvolí.

Podle zpráv ET News by měla vyšší verze Galaxy S7 místo klasického jádra ARM disponovat vlastnoručně vyrobeným procesorem Exynos M1. Podle analytika Moor Insights & Strategy Patricka Moorheada dává tento krok smysl.

Pro vlastní procesory se již dávno rozhodla celá řada konkurentů Samsungu. Qualcomm, Apple i Intel nabízejí různé vybavení pro různé cenové úrovně svých telefonů.

„Vysoce výkonné procesory jako Samsung Exynos M1 budou ke koupi lákat hlavně veliké společnosti. Budou totiž nabízet množství bezpečnostních funkcí, aniž by ovlivnily výkon,“ tvrdí Hochmuh.

příloha_ovladnete_sva_data

Podle článku ET News Samsung také potvrdil, že nové telefony Galaxy S7 představí již v lednu příštího roku. To je o něco dříve, než je pro Samsung obvyklé: Galaxy S6 společnost ukázala v březnu 2015 a model S5 v únoru 2014. Dřívější vydání by Samsungu mohlo pomoci v boji s iPhonem 6S, který Apple začal prodávat minulý měsíc.

Mluvčí Samsungu pro Spojené státy prozatím nepotvrdila ani detaily o novém Galaxy S7 ani datum jeho představení. „Samsung nekomentuje žádné zvěsti ani spekulace.“

Byl pro vás článek přínosný?